Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygande start på säsongen

Topplaceringar för Norbergsduo.

Annons
Clara Lundmark vann Frykdalens tredagars.

Juniorlandsvägscyklisterna Johanna Sömskar och Clara Lundmark, Norbergs CK, har rivstartat cykelsäsongen. Tjejerna började sin säsong i holländska Borsele.

De blev uttagna av Svenska cykelförbundet att köra för Team Scandinavia. I laget ingick tre svenskor, två danskor och en norsk tjej. Det var en lärorik och skojig tredagarstävling.

Dock hände det en del vurpor så tjejerna hade inga topplaceringar. Farten var hög från början och startfältet var stort, över 100 startande. Tjejerna var ändå lyckliga när de kom hem igen.

Helgen efter var det Frykdalens tredagars i Sunne. Clara Lundmark tog en överlägsen seger i totalen. Det blev också tre etappsegrar av fyra möjliga.

Johanna Sömskar ville testa att cykla i damelitklassen. Som andraårsjunior är det frivilligt att klassa upp sig när man önskar. Johanna slutade som totaltrea i den klassen. Även hon med en etappseger.

På kristihimmelsfärdsdagen gick det klassiska Tour de Himmelfart i Danmark igen. Johanna och Clara var naturligtvis på plats och lika förväntansfulla som tidigare år. Touren är en tredagarstävling med fem etapper. Med andra ord en mycket tuff tävling.

Norbergstjejerna var helt suveräna och höll sig framme bland de tio bästa. Johanna slutade på en total sjätte plats, vilket betydde att hon blev bästa svenska.

Clara slog i backen på fjärde etappen och halkade ner i resultatlistan. Men hon gav inte upp för det. Mörbultad och omplåstrad ställde hon upp i sista etappen ändå. Det gick segt men hon tog sig i mål ändå. Clara slutade på femtonde plats i totalen.

Nästa tävling för Clara och Johanna blir Borlänge tour. Då får de plocka fram mountainbikecyklarna. Tjejerna har inte cyklat någon mountainbike än men Borlänge tour är en så rolig tävling, så den vill de inte missa.

Mer läsning

Annons