Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föll i finalen

"Det har varit en nyttig erfarenhet".

Annons
Fagerstatjejen Malin Hermansson slutade tvåa i The Golden Girl Championship.

Det blev ett nytt silver för Malin Hermansson när The Golden Girl Championship avgjordes i Borås under helgen. Malin föll i finalen mot den ryska landslagstjejen Tatiana Zrazhevskaya med 3–0. Trots detta var Malin mycket nöjd med sin insats.

– Hon fick ut lite mer och vann rättvist, säger Malin Hermansson.

I lördagens semifinal besegrade Fagerstabördiga Malin Hermansson, som boxas för BK 1925 i Karlstad, en norsk landslagstjej med 3–0. I den matchen dominerade Malin stort och det var aldrig frågan om vem som skulle vinna.

I finalen väntade så en rysk landslagstjej och en verkligt duktig boxare. De två första ronderna gick knappt till ryskan. Den tredje ronden var Malins medan den fjärde blev en riktig krigarrond där båda boxarna gav allt för att ta segern.

– Jag såg hennes match tidigare och visste att hon var explosiv och lätt på fötterna. I den första ronden gick jag ut och kände mig lite för, säger Hermansson efter matchen.

– De var intensivt hela tiden, en jämn och tuff match. Tatiana var nog den av oss som oftast fick till det sista slaget, något som domarna ser.

– Trots förlusten så är jag jättenöjd med helgen. Det har varit en nyttig erfarenhet. Jag har fått möta en tuff motståndare, den bästa jag någonsin mött.

Mer läsning

Annons