Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust och negativt kval för FAIK

FAIK förlorade borta mot Skedvi/Säter på fredagskvällen. 6-4 slutade matchen, där Fagerstalaget inte var med från början.

Annons
FAIK måste fundera på varför laget inte kommer i gång med spelet förrän tredje perioden, menar tränaren Johan Rauch.

Det ville sig inte för Fagersta AIK när laget mötte Skedvi/Säter borta i den sista omgången av hockey-tvåan. Matchen betydde mycket för FAIK, som antingen skulle få spela playoff om laget tog en poäng, eller ha spelat färdigt för säsongen.

Nu blev det förlust, vilket betyder negativt kval. Kvalet startar redan på onsdag.

FAIK var inte riktigt med från början och drog på sig utvisningar. Laget fick spela tre mot fem, vilket hemmalaget utnyttjade. En spelmässigt ganska jämn period slutade 1-0. FAIK var inte tillräckligt aggressiva och gjorde inte jobbet fullt ut.

I den andra blev det lite bättre från FAIK:s sida.

- Vi ger dem allt för många chanser när de gör 2-0, säger Johan Rauch.

Efter det blev det lite skärrat i FAIK. Egna misstag gör att hemmalaget kunde gå fram till 4-0.

Lite ljusning blev det dock när Samuel Blücher lyckades reducera för FAIK, 4-1, i slutet av perioden.  FAIK hade läge till ytterligare mål men drog på sig utvisningar och hemmalaget kunde gå fram till 5-1.

Två snabba FAIK-mål gjorde att hoppet tändes igen. Man hade också läge till ytterligare ett mål men ett skott i stolpen var det närmaste FAIK kom.

– Vi kan inte ha en toppformation som inte gör det den ska. Sedan måste vi nu fundera över hur vi skall göra för att spela hockey i tre perioder och inte bara i den sista, säger Johan Rauch.

Nu väntar, som det ser ut, match mot Ludvika för att klara kontraktet.

Se aktuell tabell här.

Annons