Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Formen pekar uppåt

"Skönt att få sätta ett par mål".

Annons
Johan Adamsson jublar efter ett Södras mål mot IFK Västerås.

Målkungen Johan Adamsson var tveksam till spel den här säsongen. Men när serien drog i gång fanns 36-åringen med i Fagersta Södras laguppställning trots allt.

I tisdags hade han stor del i Södras sköna bortatriumf mot IFK Västerås. Till slut vann Södra med 5–2 på Swedbank park. Adamsson svarade för två mål

– Vi gjorde en riktigt bra match, säger Johan Adamsson.

Spelet hade hackat för Fagersta Södra i några matcher inför IFK-matchen. Förhoppning är att det lossnar nu.

– Vi fick till många bra kombinationer, och då är det fruktansvärt roligt att spela fotboll. Så nu har vi hittat en mall för hur vi ska spela, säger Adamsson och skrattar.

– Det var viktigt för de yngre spelarna att känna vilken boost det ger laget efter en sådan här seger. Och vi fick verkligen till försvarsspelet i andra halvlek.

En jämn första halvlek följdes av en andra där Södra tog över det mesta. Underläge 1–2 vändes till rättvis seger. Och tre viktiga poäng bärgades.

– Hade vi förlorat, hade det inte varit så många poäng ner till lagen i botten av tabellen. Nu är det i stället inte så många poäng till topplagen, säger Adamsson.

Matchens mål var tveklöst Joakim Larssons hörna direkt i nät.

– Inte ofta man ser det i seniorfotboll, säger Adamsson.

Adamsson avslutade målskyttet med att sätta fyran och femman. 2–4 kom efter snyggt förarbete av William Klasén, Klasén öppnade för övrigt målgörandet när han satte 0–1 redan i den sjätte minuten.

– Det var verkligen snyggt serverat av ”Wille”, jag tackade honom efteråt. Jag fick ju mer eller mindre öppet mål, säger Adamsson.

Sista målet kom med mindre än tio minuter kvar och stängde verkligen matchen. På ren vilja forcerade Adamsson in bollen.

– Skönt att få sätta ett par mål, säger Adamsson som nu gjort fyra mål den här säsongen.

Nu återstår en match innan det blir sommarlov, på onsdag möter Södra tabelltvåan Kungsör på hemmaplan.

Aktuell tabell finns här

Annons