Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Formtoppat Södra vann igen

Fagersta Södra går från klarhet till klarhet under försäsongen. I lördags krönte de träningslägret i Gimo med en seger mot tufft division 4-motstånd.– Bra att få en sån match, säger tränaren Nicklas Blomqvist.

Annons
Jama Hassan och Sebastian Jansson.

Fagersta Södra stötte på tufft motstånd under lördagen. Efter ett par dagars intensivt träningsläger, där Södra slog Gimos B-lag under torsdagen, fick de blåklädda en riktigt tuff match under lördagen.

Gimo IF:s A-lag bjöd upp till kamp – men Södra var starkast och vann med 1-0.

– Vi gör en riktigt stabil match, säger Blomqvist.

Målet gjordes av William Klasén i mitten av den andra halvleken, framspelat av formtoppade Emil Zoltek. Södra fortsatte att ha visst spelövertag resten av matchen – men det resulterade inte i något mål åt något håll. Matchen slutade 1-0, och Södra tar med sig en hel del ifrån den.

– Centrala mittfältsspelet var bra med Sebastian Jansson och Iman Hosaini. Det var stabilt i backlinjen, bra överflyttningar. Det är små detaljer som vi har jobbat på som börjar sitta, säger Blomqvist.

Efter ett par enkla segrar mot Krylbo och Gimo B är Blomqvist nöjd över att Södra fick en rejäl utmaning.

– Det var ett riktigt bra motstånd. Det var flera grabbar som sa det, det är bra att få en sån här match där man är tvungen att jobba stenhårt i 90 minuter. Stundtals har det gått lite för enkelt, då är det lätt att det blir lite lek och lojs.

Under det fem dagar långa lägret i Gimo har Fagersta Södra alltså kammat hem två segrar. Dessutom har de hunnit med flertalet träningpass – samt svetsat samman truppen ordentligt inför kommande seriespel.

– Det var ett jättebra läger. Vi har gjort lite lekar och så, haft roligt och gjort lite annat än bara fotboll också. Grabbarna har så roligt ihop. De skrattar, tjoar, tjimmar. Men när det väl blir allvar tänder de till, precis som det ska vara.

Blomqvist passar också på att hylla de unga spelarna som var med på lägret – och tar för sig mer och mer.

– Vi hade väldigt många unga pojkar med på det här lägret och de har tagit enorma kliv. Många var med och spelade i lördags. De visar att de är med och knackar på dörren. De vågar ta för sig. Det är jätteroligt.

Södratruppen hann också med att diskutera lagets målsättning inför den stundande division 4-säsongen.

– Vi vill ju vara med där uppe och kriga i toppen, säger Blomqvist.

Onsdag 27 april premiärspelar Fagersta Södra borta mot Arboga.

Långläger ska ta Södra till toppen.

Södraspelare blickar mot toppen.

Läs mer om Fagersta Södra: Zolteks målfyrverkeri fortsätter.

Mer läsning

Annons