Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forsberg tillbaka i ny roll

I mitten av juni avgick Björn Forsberg som sportchef i Västanfors IF. Nu är han tillbaka – i en ny roll.

Annons
Björn Forsberg får en ny roll i Västanfors IF.

– Vi (Forsberg och VIF:s sportgrupp) har kommit fram till att jag ska ha hand om utvecklingsavtalen gentemot främst VSK och Tillberga. Det är inte så tidskrävande, men jag är ändå med, säger Forsberg.

När Forsberg avgick som sportchef bildades en sportgrupp som skulle överta hans uppgifter. Det är den sportgruppen som nu har värvat tillbaka Forsberg för hans tjänster.

– Det har växt fram de senaste veckorna när jag har pratat med Göran Johansson och Jonny Andersson. Det är ändå kul att hålla på, och de tyckte att jag behövdes.

Forsberg menar att Västanfors har varit dåligt på att följa upp hur det går för de utlånade spelarna i framför allt VSK. Dialogen med klubben har varit näst intill obefintlig under säsongen, och det är något han nu ska försöka ändra på.

– Det kan vara bra att det blir någon som kan hålla i det här i sportgruppen så att det följs upp och utvecklas bättre. Och det är likadant med de spelare vi lånar in, vi måste ha en bra dialog med klubbarna där också.

Däremot ska Forsberg inte på något sätt jobba med spelarrekryteringar. Det lämnar han åt de andra i sportgruppen.

– Jag kommer givetvis bistå med mina tankar och idéer. Men jag kommer inte ha något att göra med rekryteringar. Där har de folk som jobbar, det är lika bra att de får köra på.

Hur känns det att vara tillbaka i Västanfors?– Det ska bli kul igen. Jag har vilat hela sommaren. Det är roligt att hålla på, men det får inte bli som det blev sist när jag tyckte att allt var helt värdelöst.

Under tisdagen träffas Västanfors sportgrupp för att ytterligare se över vad som behövas göras inför säsongen.

Mer läsning

Annons