Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Först krasch - sedan körde Hansen fel

Alina Springer fick agera räddare i nöden, Ellinor Frendin kraschade och Cecilia Hansen svängde åt fel håll. Det var minst sagt en händelserik tävling när Fagersta CA:s nya team premiärkörde.

Annons
Cecilia Hansen och Ida Erngren (orange klädsel) kom sexa och sjua.

Svåra förhållanden på Östgötaloppet gjorde det knepigt för cyklisterna. Hårda kastvindar på uppemot 20 sekundmeter satte höga krav på cyklingen, och det märkets.

– Det blev rätt mycket vurpor som gjorde att det blev lite konstig körning, säger Fagersta CA:s teamledare Sten-Erik Zettervall.

Ellinor Frendin kraschade och slog sig blodig. Alina Springer blev påkörd och cyklisten som orsakade krocken ramlade och fick ett befarat armbrott. I brist på funktionärer var då Springer tvungen att stanna och ta hand om den skadade cyklisten.

I en annan vurpa hamnade Cecilia Hansen högst upp i högen av cyklister. Sedan satte hon fart och hängde med en utbrytande grupp – fram till ett ödesdigert misstag, då Hansen missade en sväng.

– Jag trampade på och var i mina egna tankar. Då hade de andra svängt redan. Jag fick göra en 180-graderssväng, sedan kom jag inte i kapp. Jag var ouppmärksam, säger hon.

Hansen kom i alla fall sexa i tävlingen. Ida Erngren gled in på sjunde plats.

– Det är mer än godkänt. Jag skulle nästan påstå att det var succéartat som första gången med laget, säger Sten-Erik Zettervall.

Alice Andersson kom in på 16:e plats.

Saga Lindström, som fostrades i Norbergs CK, kom elva med sin nya klubb Uppsala CK.

Mer läsning

Annons