Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första derbyt för Per-Ols

"Viktigt att vi har tålamod".

Annons
På fredagskvällen jagar Per-Ols poäng i Köping.

På fredagskvällen är det dags för säsongens första division 1-derby för Per-Ols IBF. På bortaplan väntar IBK Köping.

– Spännande med derby. Det är ju första derbyt för Per-Ols på den här nivån på massor av år, säger Per-Ols assisterande tränaren Per Johansson.

– Det blir säkert som de flesta derbyn, det kommer att handla väldigt mycket om vilja.

Köping är ett etablerat division 1-lag som är svårspelat. Speciellt hemma i KB-hallen. Hittills har Köping spelat hem åtta poäng mot Per-Ols som har sju.

– Köping spelar tätt, och väntar på att motståndaren ska göra misstag. Så för oss gäller att ha tålamod, och att vi spelar både rakt och rejält, säger Johansson.

Ett frågetecken för Per-Ols lag och det Robin Karlsson som eventuellt inte kan spela. Annars räknar lagledningen med samma uppställnings som spelade 7–7 hemma mot Hagfors senast.

Inledningen på säsongen har varit bra för nykomlingen Per-Ols. Men faktiskt så kunde poängskörden varit än bättre.

– Om någon sagt inför säsong att vi skulle sju poäng efter sex matcher, så hade vi varit nöjda med det. Men nu är vi inte det. Det har varit så nära att vi tagit fler poäng. Som Lillån hemma, 1–2. Där var vi nära, säger Johansson.

Per-Ols toppar fortfarande publikligan för division 1, västra Svealand med ett snitt på 398 personer. Sedan följer IBK Lockerud Mariestad, 385, och Arvika IBF, 357. I de övriga fem division 1-serierna är det bara Onyx IBK som är bättre än Per-Ols. Nyköpingslaget, som spelar i mellersta Sveland, snittar hela 588 personer.

I poängligan har Per-Ols Daniel Snickars nu riktigt bra häng på den absoluta toppen. Så här ser topp fem ut:

1) Karl Pontén, IBK Lockerud Mariestad, 14 poäng (10 mål+4 assist), 2) Alexander Jaska, IBK Köping, 14 poäng (5+9), 3) Daniel Snickars, Per-Ols IBF, 13 poäng (2+11), 4) Andreas Jansson, Skoghalls IBK, 12 poäng (6+6), 5) Johan Nordström, Lesjöfors/Filipstad IBK, 11 poäng (10+1).

Annons