Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första ispasset avklarat för FAIK

"Vi har bra med tid".

Annons

Drygt sex veckor återstår till seriepremiären och truppen är ännu inte komplett. I går kunde Fagersta AIK ändå ha sitt första försenade ispass på Fagerliden.

– Vi har bra med tid, säger nye FAIK-tränaren Johan Rauch.

Det första ispasset fick skjutas fram flera gånger om. Först från måndag till tisdag och slutligen till torsdag på grund av problem med isaggregatet.

Men så i går fick äntligen FAIK-lirarna inta isen på Fagerliden igen. Nu ska laget börja lägga grunden inför vintern. I bagaget finns den lyckade säsongen 2014-2015 som bland annat innebar serieseger och ett lyckat playoff.

Men när det drog ihop sig till spel i kvalserien, räckte inte laget till.

– Det blev ändå is lite tidigare än vad det var sagt från början. Egentligen skulle det första ispasset vara på måndag, den 7. Och det här räcker gott och väl till, säger nye tränaren Johan Rauch.

– Går du på is för tidigt blir det lätt lite tradigt mot slutet innan seriepremiären. Lite av ett vakuum inför serien.

Fortfarande är inte truppen komplett. Det saknas två till tre backar och lika många forwards innan truppen är fulltalig.

– Det saknas några pjäser, jag hade hoppats att några till spelare skulle ha varit klara, säger Rauch.

– Men nu börjar division 1-lagen att spika sina trupper. Och de har haft flera spelare på try out, så förhoppningsvis ska det hända saker nu.

Spelande sportchefen Sebastian Varjomaa lär få en del att göra den närmaste tiden.

– Jag vet att division 1-lagen börjar sin sållning nu. Linden släppte i väg ett par spelare i början av veckan, säger Varjomaa.

– Prio ett är förstås att få full trupp, men vi vill gärna få in en spetscenter. Hittar vi inte det nu, kan vi kanske ta det under resans gång. Det rör ju på sig bland spelarna under säsongen också.

Att isträningen kommit i gång gör det än viktigare att truppen blir komplett.

– Runt 20 spelare på isen är bra. Annars blir det problem med vilan mellan övningarna, säger Rauch.

De första veckorna på is lär bli tuffa. Nu vill tränare Rauch se vilken fysisk status spelarna har. Och nu ska grunden läggas för kommande vinter.

– Sedan är det tänkt att lätta lite på träningen under någon vecka. Men det kan bli så att vi kör lite hårdare ytterligare någon vecka. Det får vi se, säger Rauch.

De sista veckorna inför seriepremiären, borta mot nykomlingen Hallstahammar fredag den 16 oktober, ska sedan ägnas åt att slipa på detaljer som power- och boxplay.

Plus givetvis att formera, och spela ihop de olika femmorna.

Rauch vill förstås sätta sin prägel på laget så snabbt som möjligt.

– Det blir en del teori på isen nu direkt, säger Rauch.

Annons