Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första nollan för FAIK

”Vi måste snäppa upp för att mäta oss med de bästa lagen”

Annons
Martin Forss gjorde ett FAIK:s mål.

Fagersta AIK tog sin andra raka seger när man borta besegrade Ludvika HF. Tobias Bergström fick hålla nollan i matchen som slutade 0–3. Detta efter att FAIK gjort ett mål i varje period.

– Vi borde stängt matchen redan i första perioden, säger tränaren Johan Rauch.

FAIK tog sin andra raka seger genom att besegra Ludvika på bortais. Trots segern menade tränare Rauch att hans lag inte gjorde någon toppmatch.

FAIK tillät hemmalaget att vara med lite i den första perioden när man inte var riktigt på tå. FAIK blev lite bekvämt och tog inte för sig som man kan kräva. Hemmalaget försvarade sig bra.

FAIK tog ledningen i den 16:e minuten när Casper Sandström satte pucken i nät framspelad av Jesper Andersson.

Det här var dock Fagerstas match rakt igenom. Hemmalaget skapade lite lägen i början när man spelade i nummerärt överläge. Med lika många spelare på isen var det gästerna som hade ett klart grepp om tillställningen.

– Vi måste snäppa upp ytterligare några snäpp om vi ska mäta oss med de bästa lagen i serien. Vi blev lite bekväma i vissa lägen av matchen. Men när vi spelade rejält, som vi ska, då är vi bra. Nu har vi tre hemmamatcher på rad, vilket gör att vi har en bra chans att ta ytterligare segrar, säger Rauch.

Toppar i FAIK denna afton var Tobias Bergström i målet som höll nollan. Även Johan Bentley, Marcus Räikkönen och Martin Forss förtjänar extra beröm.

Läs mer i måndagens Fagersta-Posten

Matchfakta och aktuell tabell finns här

Mer läsning

Annons