Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första nyförvärvet är klart

”Det har varit på gång ett tag”

Annons
Kalle Jonsson.

På onsdagseftermiddagen presenterade Västanfors sitt första nyförvärv inför nästa säsong. 23-årige Kalle Jonsson, senast i Örebro, fortsätter karriären i ”Fläkten”.

– Jo, det har varit på gång ett tag. Västanfors var väl egentligen det enda alternativet, säger Kalle Jonsson som skrivit på ett ettårskontrakt.

– Jag vill bo i Västerås, och har jobb här. Så då passar Västanfors bra.

Jonsson har som bandyspelare gjort en lite ovanlig resa. Han har Västerås SK som moderklubb, samma klubb som hans pappa Stefan ”Lillis” Jonsson, representerade.

– Jag spelade i VSK:s -93-lag och vi vann SM för P18. Det fanns många bra spelare i det lag och konkurrensen var hård. Jag slutade med bandyn och satsade på fotbollen. Först i VSK och sedan i VIK i division 2. Men jag fick problem med knäna, säger Jonsson.

– Så då blev det bandy igen efter ett uppehåll på några år. Och då i Örebro som jag spelade i den här säsongen.

Jonsson är främst en defensiv spelare som kan användas som libero, back, ytterhalv eller i en defensiv roll på mitten.

– Jag känner igen några av spelarna i Västanfors, som Johan Andersson. Så har jag hört mycket bra om tränaren Alexander Zinkevitch, säger Jonsson.

Västanfors sportgrupp jobbare vidare med truppen.

– Nu börjar det kännas bra. Det rör på sig en hel del, och det kan kanske bli någon mer ny spelare den här veckan, säger Björn Forsberg i sportgruppen.

Västanfors trupp just nu

Följande spelare är klara för spel i Västanfors säsongen 2015/2016: Adam Johansson, Oliver Sundström, Erik Jakobsson, Adam Fredriksson, Victor Fredriksson, Anton Mikkonen, Stefan Jakobsson, Johan Andersson, Robin Rebermark, Fredrik Andersson, Petter Andersson, Andreas Hjulström och Kalle Jonsson. Klara som tränare är Alexander Zinkevitch, huvudtränare, och Olle Wiberg, assisterande tränare.

Mer läsning

Annons