Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första segrarna i division 1

Norbergs BTK fick en bra start på sitt spel i bordtennisettan.

Annons

Norbergs BTK fick en bra start på sitt spel i bordtennisettan. Sammandragningen i Köping gav klubben två segrar och två förluster.

Det inleddes med två matcher på lördagen. Där ställdes Norberg mot först Köpings BTK och sedan Eskilstuna. Det blev förlust i båda matcherna med siffrorna 8–2. Dessa båda klubbar satsar hårt för att nå högsta serien.

Trots förlusterna var Samuel Boman nöjd med killarnas insats. Det blev dock betydligt roligare på söndagen när de två sista matcherna i sammandragningen spelades.

NBTK mötte i söndagens första match Ovansiljan från Orsa. Det blev en riktigt spännande match där lagen följdes åt. Orsagänget vann den första singeln, Norberg kom igen och vann de tre följande matcherna. Inför sista singeln stod det 7-6 till Norberg.

I sista singen är det Owe Karlsson som spelar för NBTK. Owe går fram till en 2–0 ledning efter 11–6, 11–6. Det tredje tappar Owe 9–11. Owe tar sig då samman och vinner fjärde 11–4 vilket betydde att Norberg tar sin första seger i division ett.

Söndagens andra match mot Umeå blev också den en spännande uppgörelse. NBTK går fram till en 4-0 ledningen. Men Umeå kommer igen och efter det att den första dubbeln spelats är ställningen 5-4 till Norberg. Men när NBTK vinner den andra dubbeln genom Mynard/Abrahamsson så ligger vägen öppen till en ny seger. Norberg vinner matchen mot Umeå med 8-4.

Samuel Boman var efter avslutad sammandragning mycket nöjd med vad killarna presterat. – Två segrar i helgen var vad vi kunde förvänta oss så vi är alla mycket nöjda.

Även Norbergs lag i division tre har varit i elden i helgen. För dem blev det två segrar, en oavgjord samt en förlust. Så ser man helgen som helhet är det riktigt bra prestationer av Norbergs bordtennisspelare.

Läs mer: Premiärdubbel för Norbergs BTK

Läs mer: Spelchemat finns här

Mer läsning

Annons