Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förstakedjan bakom segern

FAIK vände ännu ett underläge.

Annons
FAIK-trion Karl Hassel, Jesper Persson och Victor Hedfors låg bakom alla fyra målen.

Det var ingen höjdarmatch som det bjöds på när Köping gästade Fagerliden. FAIK-spelet stämde inte, men i stället visade man upp en ruggig effektivitet.

- Skönt att vinna trots att vi inte spelade riktigt bra, menar FAIK-tränaren Mikael Holmqvist.

Det var förstakedjan med Karl Hassel, Jesper Persson och Victor Hedfors som ordnade målen denna kväll. Karl Hassels 1–2-mål var snyggt, när han snappade upp pucken i mittzon, efter en grötig situation.

Hassel åkte sig fri, väntade ut målvakten och petade in en backhand. Bytet efter fick Hassel pucken till skänks och spelade fram Jesper Persson, som drog på en slägga, som var otagbar för Köpingsmålvakten.

3–2 kom i bytet efter och Victor Hedfors hade pucken när FAIK kom två mot en. Hedfors avslutade själv. Trots att Köping kvitterade i tredje så var det FAIK som fick sista ordet. Jesper Persson tog hand om en retur och en liggande bortamålis kunde bara se på när Persson gled åt sidan, skaffade sig öppen bur och skickade in segerpucken.

– Ingen jättematch av oss. De hade mest puck, men vi försvarade oss bra och var ruskigt effektivt framåt, säger tränare Holmqvist.

– Men det var ett bra lag vi mötte. Köping är nog det bästa laget vi mött i serien, så det var en styrka att vinna fastän vi inte spelade bra. Vi höll ihop laget bra, hade ett tight försvar och krigade riktigt bra. En riktigt skön seger.

Nu vilar FAIK från matchspel till på tisdag. Då väntar tabelljumbon Ludvika på bortaplan.

Onsdagens publikmatch mot Västanfors vann FAIK också – 303 mot 229 åskådare.

Annons