Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsätter att förbättra IP

”Nu ska förhoppningsvis vattnet rinna undan bättre”.

Annons
Arbetet med att förbättra Västanfors IP fortsätter.

Arbetet med att minska tjockleken på grusbädden på Västanfors IP är klart. Nu fortsätter i stället arbetet med att snygga till området runt isytan.

Gammal asfalt har tagits bort och ska ersättas med ny. Dessutom ska minst en ny dagvattenbrunn placeras ut på långsidan mot banvallen. Detta då det varit problem med att vatten har samlats vid sidan av planen.

– Nu ska förhoppningsvis vattnet rinna undan bättre. Och med ny asfalt runt planen blir det enklare att få bort snön, säger Göran Englund i Västanfors IF:s styrelse.

Gångna säsongen var det stora problem med isen på Västanfors IP. Både matcher och träningar fick ställas in vid flera tillfällen. Med den tunnare grusbädden, som varierar mellan två och fem centimeters tjocklek, ska isproblemen vara lösta.

Efter säsongen bestämdes att NVK skulle utreda och försöka komma till rätta med problemen. Nu är kylanläggningen kollad. Och felet ska inte ligga där.

– Nu ska förhoppningsvis problemen vara lösta. I alla fall enligt de experter som vi varit i kontakt med, har Roger Ofstad, fastighetsingenjör på Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund, NVK, sagt till FP-sporten tidigare.

Läs mer: Tunnare grusbädd ska säkra isen på IP

Annons