Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fin insats av Lindelöf när Manchester United vann: "Kan vara en av de som får högst betyg"

Victor Nilsson Lindelöf har haft det tungt sedan flytten till England.
Men nu kanske det är på väg att vända för den 23-årige svensken.
Landslagsstjärnan spelade hela matchen och stod för en fin insats när Manchester United vann hemma mot Brighton med 1–0.

Annons
Victor Nilsson Lindelöf. Bild: Bildbyrån.

Lindelöf gjorde en av sina bättre insatser i Premier League i segermatchen på Old Trafford i dag. Manchester United höll nollan och svensken – som fick chansen från start trots förra veckans blunder mot Newcastle – stod för några viktiga brytningar.

– Jag tycker att han var fullt godkänd och gör saker i matchen som var bra. Han klev upp i banan och vann boll, markerade revir och var trygg med bollen. Det här var precis vad han behövde, sade Viasats expert Martin Åslund efteråt.

– Det här var viktigt för Victor. Han kan vara en av de som får högst betyg i tidningarna i morgon och den signalen behövs gentemot fansen. Då stiger han i aktning och får utrymme att halka nästa gång utan att bli sågad. Det här var väldigt bra för honom, fortsatte Åslund.

Lindelöfs ord efter sköna segern – hyllar Zlatan: "Visar att han är en fantastisk spelare"

Kollegan och tillika förre Premier League-backen Pontus Kåmark:

– Det är en mer otacksam match än vad många tror. United har respekt för den offensiva skickligheten i Brighton, och försvaret har mer att göra än vad man kanske ser om man slötittar på matchen. Brighton är bra och därför tycker jag att Victors insats var riktigt bra, säger Kåmark.

Matchens enda mål var ett självmål i den 66:e minuten där Ashley Young sköt via täckande försvararen Lewis Dunk vilket ställde målvakten helt. Innan dess hade bland annat Romelu Lukaku och Paul Pogba haft varsin jättechans i den första halvleken.

Lindelöfs landsman Zlatan Ibrahimovic byttes in i den 62:a minuten i stället för Juan Mata, men väntar fortfarande på sitt första mål sedan comebacken efter sin knäskada.

MER LÄSNING

Historisk start för Nilsson Lindelöf när Zlatan gör comeback

Efter VM-kvalet – Maradona hyllar Nilsson Lindelöf: "Två torn till mittbackar"

Lindelöf nära tårar när han får se familjens reaktion efter svenska bragden: "Känslosamt"

► (+) Victor Nilsson–Lindelöf tröstade italienarna: "Tycker man kan visa respekt"

Mer läsning

Annons