Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Live-tv: Följ prestigefyllda SA-triangeln med Sala FF, Tärnsjö IF och Heby AIF här

På torsdag kväll spelas den 84:e upplagan av fotbollscupen SA-triangeln.
Följ det historiska dramat mellan Sala FF, Tärnsjö IF och Heby AIF direkt här via sportens live-tv-sändning.

Annons

Det blir en extra spännande SA-triangel i år där lagen återigen gör upp – för 84:e året på raken.

Ett drama mellan Sala FF, Tärnsjö IF och Heby AIF som direktsänds på salaallehanda.com och startar 17.55 på torsdagskvällen.

Matcherna spelas 2x25 minuter där alla lagen möter varandra.

Andra- och tredjematchen inleds 19.00 respektive 20.00.

Det är inte bara den prestigefyllda titeln, där det bästa lokala laget 2017 koras, utan det ska även avgöras vem som är den bästa Enköpingstränaren och vem som är den vassaste målskytten.

Heby AIF, Sala FF och Tärnsjö IF har alla tre lagen leds av tränare som är utbildade och uppfostrade i Enköping.

Peter Lenell – succétränaren som tog Tärnsjö IF till division 4 Uppland under säsongen 2016. Laget har mer eller mindre etablerat sig i fyran i år och ligger just nu på en sjunde plats med 17 poäng. Dessutom leder lagets anfallare Tim Torstensson skytteligan i serien, med 15 mål.

Per-Åke Swärdh – etablerad tränare som har revansch att hämta efter uddamålsförlusten mot Sala FF senast lagen möttes. Nykomlingen Heby AIF har haft svårt att göra mål under hela säsongen i division 3, men har dock spelat jämnt mot topplagen.

Azad Kalash – den yngsta tränaren av de tre och nykomling i Sala FF. Har gjort ett bra jobb (tillsammans med Andreas "Ante" Ljunggren-Eriksson) med att forma det unga Sala FF till ett topplag. Även Salas skyttekung, Jakob Eklund, leder skytteligan i serien med 15 mål.

Sportens kommentar: På papperet ska Azad Kalash kunna ta hem titeln som områdets bästa Enköpingstränare och plocka hem vinsten i SA-triangeln med sitt Sala FF, mycket på grund av lagets position i division 3 just nu. Men med en jämn match i bagaget mellan Sala FF och Heby AIF senast i juni och dessutom en väldigt jämn match mellan Tärnsjö IF och Heby AIF under försäsongen (där Tärnsjö faktiskt ledde med 3-0 och till slut vann med 4-3) så kan mycket hända. Och ser man till yrkeserfarenheten kan Peter Lenell, med sitt Tärnsjö IF, mycket väl skrälla i årets SA-triangel.

Per Åke Swärdh, tränare Heby AIF

Ännu en match i matchen är kampen om titeln som områdets vassaste målskytt. Både Tärnsjös skyttekung Tim Torstensson och Salas Jakob Eklund har gjort 15 mål hittills under säsongen.

Torstensson är taggad inför mötet.

– Ja, det ska bli kul att spela mot lag som spelar högre upp, säger Torstensson.

När det gäller vinstchanserna så tror Torstensson att Tärnsjö har goda chanser mot båda lagen.

– Jag har inte sett Sala spela i år, men jag vet att de är bra och Eklund (Jakob) verkar bra. Han lever mycket på sin snabbhet. Heby vet vi att vi kan spela jämnt mot och vi kan vinna mot dem, för det gjorde vi under försäsongen.

Sporten sänder hela triangeln live – se matcherna här

Målskyttarna Jakob Eklund och Tim Torstensson möts när Sala möter Tärnsjö och Heby i den årliga fotbollsturneringen SA-triangeln.

Mer läsning

Annons