Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson Lindelöfs första tävlingsmatch på över en månad – från start i Champions League

Plötsligt händer det.
Efter en månads bänknötande är det dags för Victor Nilsson Lindelöf att kliva in i hetluften för sitt Manchester United. I morgon kliver han in från start i lagets Champions League-match mot schweiziska Basel.

Annons

Victor Nilsson Lindelöf i kamp med Real Madrids Karim Benzema.

Det var på presskonferensen som tränare Jose Mourinho bekräftade att "VNL" kommer att spela från start i tisdagens Champions League-match mot Basel, hans första tävlingsmatch för Manchester United sedan supercupfinalen mot Real Madrid 8 augusti.

– Jag tror att det är lättare för honom att spela i Champions League. Där liknar det mer det portugisiska spelsättet. Han behöver lite mer tid för Premier League, men han kommer att ta sig dit steg för steg. De andra spelarna har all anledning att vara oroliga, för Victor är en väldigt bra spelare, säger Mourinho på presskonferensen, enligt Uniteds webbplats.

Läs mer: "Vigge" om första tiden i Manchester och att spela med Zlatan igen: "Ingen stress"

Eric Bailly och Phil Jones, som startade helgens ligamatch mot Stoke, är avstängda mot Basel, vilket innebär att Nilsson Lindelöf kommer att kampera tillsammans med Chris Smalling i Manchesters mittlås.

– Även om Bailly och Jones inte hade varit avstängda hade jag nog ändå spelat med Lindelöf och Smalling i morgon (läs: tisdag). De är på samma nivå, de är bara olika spelare, säger Mourinho.

Mer: José Mourinho om värvningen av Vigge: "Jag får insideinformation"

Mer läsning

Annons