Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Safaris succéinhopp frälste Grönvitt – vann länsfinalen mot Syrianska

Tillknäppt på Solid Park Arena – då bytte Johan Mjällby in Karwan Safari. Anfallaren låg bakom tre av målen när VSK Fotboll besegrade Syrianska i finalen av Widerlöv Cup

Annons

Första halvleken i herrfinalen av Widerlöv Cup mellan Syrianska IF och VSK Fotboll blev en händelsefattig historia.

Som många troligen hade väntat sig så fokuserade Syrianska på ett kompakt försvarsspel och bjöd inte Grönvitt på speciellt mycket yta kring det egna straffområdet. När det väl hettade till kring det rödkläddas målbur så var målvakten Aleksander Stevanovic med på noterna.

Som när VSK:s vänsterback för dagen, Alex de Carolis, stegade upp och klippte iväg en frispark som gick via muren och tvingade Syrianskakeepern till en fin räddning till hörna.

Kanske var det första halvleks bästa målchans, en halvlek som i övrigt handlade mycket om ett VSK som försökte leta sig runt på kanterna via Dennis Persson (för dagen som ytterforward) och en Simon Johansson.

0–0 efter den första halvleken.

Den andra halvleken inleddes som den första. Syrianska lågt tight i sitt defensiva spel och bjöd inte VSK på speciellt mycket.

Det började nog gnagas på många grönvita naglar när klockan tickade upp mot 65 minuter och man ännu inte lyckats få hål på ett stångande Syrianskaförsvar – trots kraftigt spelövertag.

Istället var det Syrianska som hade några vassa halvchanser att ta ledningen.

Sen kom vändningen.

Johan Mjällby valde att byta in Karwan Safari för att få större effekt på den offensiva spelet och oj vad lyckat det valet vissade sig bli.

Safari skickade själv in 1–0, satt ett inspel som styrdes in till 2–0 och inom loppet av ytterligare några minuter hade VSK gjorde både 3–0 och 4–0 genom Simon Johansson och Dennis Persson. Även Johanssons mål assisterade Safari till.

Efter det var det inte mer än en transportsträcka för VSK Fotboll som relativt enkelt kunde vänta ut slutsignalen utan att Syrianska hade nämnvärt att sätta emot.

VSK Fotboll mästare i Widerlöv Cup och blir alltså det lag från Västmanland som får representera länet i Svenska cupen.

MATCHFAKTA

Syrianska IF–VSK Fotboll 0–4 (0–0)

Mål: 0–1 (71) Karwan Safari, 0–2 (74) Självmål, 0–3 (76) Simon Johansson, 0–4 (79) Dennis Persson

Mer läsning

Annons