Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor succé för MittMedias Europa League-sändning: "Helt magiskt"

ÖFK:s framfart i Europa League fortsätter att locka tittare.
Med torsdagens match mot grekiska Paok slog MittMedia nya tittarrekord.
– Även om vi trodde på stort engagemang även denna gång, så är det här helt magiskt, säger Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling på MittMedia.

Annons

För två veckor sedan slog Mittmedia tittarrekord när man visade Europa League-mötet mellan Östersunds FK och Fola Esch.

Efter att företaget även kunnat förvärva rättigheterna till mötet med grekiska Paok visade MittMedia igår matchen på alla sina sajter.

Ännu en gång var succén ett faktum, och framgångarna ännu större än senast.

Sändningen som var plusmärkt hade över 50 000 startade strömmar, vilket är rekord för MittMedia.

– Vi överträffade våra mål vid sändningen från Luxemburg, och även om vi trodde på stort engagemang även denna gång, så är det här helt magiskt, säger Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling.

Sändningen gav också över 2 000 nya pluskunder till MittMedia, vilket är den högsta siffran någonsin som kan kopplas till en direkt händelse.

– En sådan här satsning är omöjlig utan ett fantastiskt teamwork hos oss inom MittMedia. Plus ett nära samarbete med partners som Solidtango, Adeprimo, Spring Media, Destination Östersund och näringslivet i Jämtland, säger Mattias Wallström.

MittMedia visade mötet mellan ÖFK och grekiska Paok på storbildsskärm på torget i Östersund.

Det har diskuterats flitigt varför inte några av de traditionella tv-bolagen sände matchen, och enligt Mattias Wallström är det inte sista gången som tittarna får se livesänd sport hos MittMedia.

– Det är rätt häftigt att en lokalmediekoncern kan ta hem en Europa League-rättighet och sedan leverera en sändning av absolut toppklass. Vi kommer fortsätta att försöka förvärva sporträttigheter på så hög nivå som det är möjligt. Vi vill vara en spelare på absolut högsta nivå och det har vi nu visat att vi kan vara, säger Wallström.

Även Mittmedias tv-chef Evelina Danielsson menar att det här är vad MittMedias publik vill ha.

– Det här är lokal-tv med nationell touch när det är som bäst. Vi hade stor tittning på alla våra sajter runt om i MittMedia och vi visar att vi kan leverera en tv-upplevelse av absolut högsta klass, säger hon.

Vid matchen i Luxemburg uppstod en del problem med sändningen, men efter utvärdering av arbetet kunde man ge en stabilare sändning från Grekland.

– Att vi dessutom visade matchen på storbildsskärm för 8 000 personer på torget i Östersund, gör att vi kan konstatera att vi hade klart fler tittare denna match, säger Evelina Davidsson.

Mer läsning

Annons