Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollen har rullat i gång

Oavgjort för Södra. Skinnsberg vann

Annons
Södra spelade 1–1 mot Ransta.

Det blev ingen andra seger för Fagersta Södra i träningsspelandet. 1–1 slutade lördagens match på Fagerlidens konstgräs mot Ransta IK. Det positiva var enligt tränare Nicklas Blomqvist att Södra skapade så många chanser.

Vädrets makter var inte nådiga när Fagersta Södra träningsspelade mot Ransta. Det blåste nästan halvstorm. Om det var detta som påverkade hemmakillarnas inledning kan man fråga sig. För de inledande 15 minuterna var inte bra.

Detta var något som gästerna tog till vara på. Efter en av de få chanser man skapade under inledningen kom ledningsmålet. 0–1 kom efter att hemmalaget lämnat lite väl stora ytor i eget straffområde.

Hemmalagets spel blev bättre efter hand i den första halvleken och man skapade flera fina chanser. Det kom också en kvittering efter fint förarbete av Jama Hassan kunde William Klasen sätta bollen i mål.

I den andra halvleken blev det inga mål trots att Södra hade fyra, möjligen, fem bollar i virket.

Det finns en hel del att önska sig i Södraspelet. Tränare Nicklas Blomqvist sa efter matchen:

– Vi hade chansen att slå ett tidigare pass men blev allt för passiva. Det positiva i matchen är att vi skapade mycket chanser men en sådan här match ska vi bara vinna.

Nyförvärvet Tigran Grigoryan spelade sin första match. Att det finns mycket boll i honom är helt klart. Sedan måste han få chansen att hitta sin roll i laget. Ville väldigt mycket men vid några tillfällen lite väl mycket. Men helt klart kommer han att bli en tillgång för laget.

Skinnskattebergs SK, nykomling i division 4, fick en bra start på träningsspelandet när laget besegrade Husby AIK med 2–1 på Vasaliden arena i Hedemora.

– Stundtals såg det riktigt bra ut, säger assisterande SSK-tränaren Mikael Ernebrink.

Husby, som håller till i Dalarnas division 4, började bäst. Tog ledningen efter en kvart av den andra halvleken. Då hade hemmalaget missat en straff i första halvlek.

– Det var en tveksam straff, och vi skulle haft en straff efter pausen, säger Ernebrink.

Nu kunde Skinnsberg trots allt vända underläge till seger. Segermålet inprickat på stopptid av Hakkim Rayyan. SSK:s första mål gjordes av Ivan Preradovic.

– Kändes som att vi var bättre tränade, säger Ernebrink.

Mer läsning

Annons