Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollsspelare från Norberg klar för allsvenskan

”Jag trivs med att ha en defensiv roll”.

Annons
Johanna Axfeldt ska spela allsvenskt.

Norbergstjejen Johanna Axfeldt fortsätter att ta steg i sin karriär. Nu väntar spel i nya allsvenska klubben Kvarnsvedens IK.

– Det här gick snabbt efter att säsongen var slut, säger Johanna Axfeldt.

Nu 19-åriga Norbergstjejen Johanna Axfeldt, som fyller 20 år i mars, har hela tiden utvecklats som fotbollsspelare. Från att hon spelade i Norbergs BK, som hon lämnade för Avesta AIK, och vidare till Gustafs GoIF för att sedan landa i KIF Örebro:s F19-lag.

Då fanns förstås förhoppningar att det skulle bli allsvenskt spel i Örebrolaget. Så blev det inte och Axfeldt tog ett nytt steg i karriären.

Bytte KIF mot Älta IF och spel i elitettan 2014. Då fick hon faktiskt möta sin nya klubb Kvarnsveden. Och det redan i seriepremiären 2015.

– Vi spelade 0–0, och var ett av få lag som tog poäng av Kvarnsveden, säger Johanna Axfeldt.

Elitettan slutade med att Borlängelaget Kvarnsveden vann klart. Den allsvenska platsen säkrades med hela tio poängs marginal efter bara två förluster och tre oavgjorda matcher. Efter säsongen 2015 fanns planer hos Axfeldt på att flytta hem till Norberg igen. Då kom kontakten med Kvarnsveden.

– Efter säsongen gick det ganska snabbt, jag hade kontakt med Kvarnsvedens ordförande Olle Davidsson, säger Axfeldt.

Davidsson är en eldsjäl av stora mått som under en rad år varit med och byggt klubbens damlag.

I november gjorde Axfeldt sina första träningar med sin nya klubb. Under december hade spelarna ledigt från gemensamma träningar, men nu är träningen i gång för fullt. Tränar laget gör Jonas Björkgren som tidigare bland annat tränat de båda Borlängelagen Brage och Dalkurd.

Axfeldt är i första hand försvarare. Främst då som back, men hon har även haft defensiva roller på mittfältet.

– Jag trivs med att ha en defensiv roll, säger Axfeldt.

Hur är då känslan efter att kommit i gång och tränat med Kvarnsveden?

– Kvarnsveden känns som ett mer samspelet lag, där alla är med alla. Inte som i Stockholm där det är mer individualister. Här sticker vi ut mer som ett lag, säger Axfeldt.

– Men det är stor skillnad på elitettan och allsvenskan.

Kvarnsveden spelar sina matcher på Ljungbergsplanen i Borlänge, men har under vintern tillgång till BSM-hallen, en hall stor nog för niomannaspel.

– Skönt att få träna inomhus, säger Axfeldt.

Inför den allsvenska debutsäsongen har Kvarnsveden värvat fyra spelare. Det är Lina Lundqvist, målvakt från Qbik, Robyn Decker, försvarare från Hovås Billdal IF, Caroline Lundberg, forward från Sirius och så då Johanna Axfeldt, från Älta. Med de fyra nyförvärven består Kvarnsvedens trupp av två målvakter och 17 utespelare.

Den allsvenska premiären spelas den 17 april och Kvarnsveden möter på hemmaplan Vittsjö GIK.

Mer läsning

Annons