Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framgångar för folkraceförare

Vann klassen med sin lånade bil.

Annons
Rasmus Lundqvist, Fagersta MK.

Under veckoslutet var flera folkraceförare från Fagersta-Postens spridningsområde i farten på tävlingsbanorna. I Storvik körde Hanna Olsson, Fagersta MK, in som fyra i juniorernas C-final.

I Arboga tävlade Daniel Lundqvist och Rasmus Lundqvist, Fagersta MK, Jimmi Bornström, Norbergs MC, och Joakim Eriksson, Fagerstakille som kör för Finnskoga MK.

Joakim och Daniel kvalade in till seniorernas B-final. Där tog Daniel ledningen. En ledning som drygades ut, men när bensinpumpen gick sönder fick han bryta. Joakim slutade trea och Daniel blev till slut fyra.

Juniorerna hade denna gång ett något annorlunda upplägg, efter som det endast var fem juniorer till start så kördes det fyra omgångar i stället för för tre plus final.

Rasmus Lundqvist fick en väldigt jobbig start på dagen med en växellåda som gick sönder i första omgången, men tack vare det låga antalet startande så tilläts Rasmus byta bil (dispens) och fick dela bil med Jimmi Bornström. En bakhjulsdriven Opel Omega. Rasmus som hittills bara kört med framhjulsdrift lyckades vinna de tre kvarvarande omgångarna och vann juniorklassen.

Annons