Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredriksson stor hjälte i premiären

Mardrömsstarten vändes till seger för FAIK i premiären. Segerskytten Erik Fredriksson avgjorde 5–3-matchen med bara en minut kvar.
– En skön känsla, säger han.

Annons
Erik Fredriksson avgjorde matchen med sitt 4-3-mål.

Klockan tickade upp mot 20 minuter och FAIK såg ut att gå mot ett tungt poängtapp i premiären hemma mot Viking HC. Ställningen var då 3–3.

Men Erik Fredriksson hade inte gett upp. Från backposition i powerplay drog han iväg ett handledsskott som satt högt i målet bakom en skymd målvakt.

– Det var en skön känsla. Att det var så tätt inpå slutet också. Men kaptenen (Tobias Eriksson) var bra framför målet och skymde. Så jag siktade och sköt, säger matchhjälten.

Målet betydde 4–3 till FAIK. Men spänningen tog inte slut där. Viking fick powerplay med drygt 30 sekunder kvar och pressade på för en kvittering. Men i stället snodde Jesper Andersson pucken och punkterade matchen med sitt 5–3 mål i öppen kasse.

FAIK:s assisterande tränare Mikael Adamsson, som skötte coachningen i bortreste tränaren Mattias Karlssons frånvaro, pustade ut efter matchen.

– Det trodde jag inte efter den start vi fick. Det var riktigt skönt med en seger. Bra disciplin på spelarna och inga onödiga utvisningar.

I stort, är du nöjd med spelet ni visade upp?– Ja, på det stora hela är jag nöjd. Jag är nöjd med att vi lyckades vända matchen.

I måndagens FP: ✔ FAIK:s mardrömsstart

✔ Adamsson hyllar ynglingarna

✔ Tobias Bergström om säsongens två första skott - som satt i mål

Mer läsning

Annons