Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrikssons nya roll: FAIK:s "pappa"

Fagersta AIK har värvat mycket – och framför allt ungt – i år. Kvar bland de ”äldre” spelarna finns Erik Fredriksson. Och nu är han faktiskt äldst i laget.– Jag får vara en stöttepelare, säger han.

Annons
Erik Fredriksson får axla en större roll ansvarsmässigt i år.

I fjol fanns ett gäng rutinerade spelare i FAIK som närmade sig 30 år. Men när de spelarna nu inte längre finns kvar står i stället 28-årige Erik Fredriksson på isen som lagets äldste spelare. Sportchefen Stefan Persson har värvat in många nya spelare till FAIK. Men de flesta är precis runt 20 år gamla. Och därför får nu Fredriksson axla en ny roll – som ”pappa”.

– Jag får vara en stöttepelare. Precis som när jag var i 20-årsåldern var det dem äldre man förlitade sig på i vissa situationer, säger Fredriksson och tillägger:

– Med vår (de nya ”äldre” spelarna) guidning och deras (de unga spelarna) vilja att bli bättre kommer vi att få ihop det bra, tror jag.

Fredriksson var länge osäker på om det skulle bli någon mer ishockey för honom. Han är nybliven pappa och de långa resorna till Värmland i fjol tog för mycket av hans tid. Tidigt kommunicerade han till FAIK att det inte skulle bli någon förlängning.

Men när det blev klart att FAIK skulle få möta lag primärt från Dalarna blev det annorlunda.

– Jag har svårt att se mig själv en vinter utan att spela hockey, säger FAIK:s nya ”pappa”.

Fredriksson väntade länge med att skriva på kontraktet med FAIK. Men sportchefen

Stefan Persson hade tålamod. Något han är glad för i dag.

– Erik är omtyckt av alla och bidrar. Han har jobbat hårt. Man ser att han verkligen har skött barmarksträningen. Han vill göra sig själv rättvisa, säger Persson och fortsätter:

– Okej, vi har många unga killar. Men att Erik fortsätter att satsa som han gör, gör att vi får en häftig mix av spelare både på och utanför isen.

Annons