Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frida körde upp sig

29 hundradelar. Så nära var Frida Hansdotter en pallplats i slalompremiären i finska Levi. Men i stället fick hon nöja sig med en åttondeplats i tävlingen.
– Jag tycker att jag hade vissa bitar som var väldigt bra, säger Hansdotter.

Annons
Frida Hansdotter slutade på åttonde plats i finska Levi efter ett bra andra åk.

Norbergs SLK:s Frida Hansdotter visade direkt i slalompremiären i årets världscup att hon blir att räkna med i vinter. Efter det första åket låg hon på tiondeplats, men till det andra åket fick hon bättre fart på skidorna och avancerade.

– Det var lite misstag på vägen, men som helhet är jag nöjd med premären. Det var ändå mycket bättre än förra året när jag bara kom fyra käppar, säger Hansdotter.

Det var rejält blåsigt i Levi under det första åket, vilket försvårade för vissa tävlande. Vinden kom och gick och resultaten blev på så sätt ganska orättvisa till det andra åket.

– Det var som ett lotteri med vinden. Men det är ju en utomhussport, så det kan man inte skylla på, säger Sveriges damchef Fredrik Steinwall.

Hansdotter körde i alla fall upp sig och låg efter sitt andra åk tvåa. Då var det dock många åkare kvar och till slut fick Hansdotter nöja sig med en åttondeplats.

– Jag vågade inte hoppas på en pallplats. Jag fick en bra tid i det andra åket och när jag kom in kände jag att det i alla fall skulle räcka till topp tio. Hur som helst är det skönt att det är i gång. Vissa bitar är bra och jag är bland de snabbaste.

Överlägsen vinnare blev stjärnskottet Mikaela Shiffrin från USA, som bara är 18 år. Hon slog tvåan Maria Höfl-Riesch från Tyskland med över en sekunds marginal.

– Det är väldigt starkt, så ung som hon är. Hon imponerar, men nog ska jag ge henne en match i vinter, säger Hansdotter.

Anton Rosenblad

Mer läsning

Annons