Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FRK laddar för hemmatävling

Hästlaget tänker göra så gott de kan. Ponnylaget däremot satsar mot toppen i division 1-dressyren. I dag drar hemmatävlingarna i gång för Fagersta Ryttarklubb.

Annons
FRK gör sig redo för divison 1.

Förra året lyckades inte ryttarklubbens hästlag få ihop tillräckligt många ekipage till division 1-dressyren. Men i år är det annorlunda.

– Det är flera hästar som har kommit upp sig det senaste året. Men vi satsar på att alltid försöka ha ett lag i division 1, säger Anna Rassing som tillhör hästlaget.

Tillsammans med Pernilla Gustafsson, Sara Kilström, Regina Lundell och Lina Janols-Pihlanen tävlar de på hemmaplan när det är premiär i division 1 på söndag.

– Vi gör så gott vi kan. Men vi kan nog inte vinna, säger Anna Rassing.

– Det gör vi nästa år i stället. Då ska vi ha flera hästar som kan rida på medel-svår B, säger Regina Lundell.

Redan i dag rider Fagersta Ryttarklubbs ponnylag sin premiäromgång i division 1. Sanna Viberg, Linnea Pierre, Elvira Liljeqvist och Lovisa Jansson (inlånad från Köping) ska då försvara hedern på hemmaplan.

– Vi har ett väldigt bra lag. Vi är nog ännu vassare i år än förra året, säger Linnea Pierre och får medhåll av Sanna Viberg:

– Förra året när vi red i division 1 var det för första gången och då kom vi trea. Därför ska vi nog kunna vara med i toppen i år igen, säger hon.

Annons