Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyramålsskytt när Västanfors avslutade

”Det var inte bara mina mål. Det roliga vara att vi hade riktigt fina anfall. Sedan råkade det vara jag som gjorde målen”.

Annons

Då var det klart. Västanfors IF slutar tvåa i grundserien för division 3, Västmanland/Örebro.

Detta efter en stabil insats i den sista omgången där Västanfors besegrade Nora BK med 5–0 (3–0).

– Det har hänt förr att jag gjort fyra mål, men det händer inte varje dag, säger Västanfors Lotta Nurmilehto efter slutsignalen.

Lördagens match på Fagerliden var riktigt viktig för Västanfors. För vid vinst skulle Västanfors vara klart som tabelltvåa och med det få två hemmamatcher i den kommande slutspelsserien.

Hade Nora tagit poäng av Västanfors hade det blivit en nervös väntan till söndagseftermiddagen när den sista matchen i den sista omgången av damtrea spelas när tabelltrean Sköllersta IF möter Kolsva IF hemma. Lite märkligt att förbundet inte krävt gemensam matchtid i den sista omgången.

Nu slipper Västanfors en nervös väntan. Och det var inte mer än rätt så bra som laget spelade.

Borta hade Västanfors problem med Nora. Den matchen slutade 1–1.

– I dag hade vi ett rejält spelövertag. Mer än vad vi hade i bortamatchen, säger Västanforstränaren Pelle Olander.

Det här var Västanfors match från start till mål. Inte minst var det Lotta Nurmilehtos match. Västanforsforwarden nätade fyra gånger om.

– Men det var inte bara mina mål. Det roliga vara att vi hade riktigt fina anfall. Sedan råkade det vara jag som gjorde målen, säger Lotta Nurmilehto.

– Vi har tränat på att komma runt på kanterna och slå inlägg. Det var ju en stabil seger, Nora hade väl bara en målchans.

1–0 kom redan efter nio minuter på en frispark som Nurmilehto slog genom muren. 2–0 stötte Nurmilehto in efter 22 minuter. Ett mål som F16-landslagsspelaren Ida Hyttinen hade stor del i. Hyttinen tog bollen i mittcirkeln, på egen planhalva, och avancerade hela vägen ned till kortlinjen där hon slog bollen snett inåt bakåt och där Nurmilehto fick en fot på den. Tillräckligt för att bollen skulle orka över mållinjen via målvakten.

– I paus sa vi att vi inte skulle lägga av utan att vi skulle fortsätta gå för fullt. Målskillnaden kan bli viktig i slutspelsserien, säger Nurmilehto.

Västanfors behöll sitt spelövertag även efter pausen. Laget visade upp några riktigt läckra långa anfall.

– Anfall som inte gav utdelning i mål. Men som nog tröttade ut Nora en del. För målen kom ju senare, säger Olander.

– Det här var stabilt från början till slut. Vi hade sagt att vi skulle försöka ligga högt och ha mycket boll. Sedan var det kul att se att vi fick till en hel del spelvändningar. Det är något som vi tränat på.

Klara för slutspelsserien är IF Eker Örebro, Västanfors IF, Sköllersta IF och Skyllbergs IK.

Slutspelsserien avgörs som en enkelserie där IF Eker och Västanfors har två hemmamatcher och en bortamatch.

Till slutspelsserien tar lagen med sig poängen från grundserien. Så IF Eker står på 35 poäng och plus 26 mål, Västanfors 32 poäng, +23, Sköllersta, med en match kvar, 28 poäng, +21, Skyllberg 23 poäng, +12.

Från slutspelsserien flyttas ettan och tvåan upp till division 2.

– Serien kommer att lottas i början av veckan. Vi ska försöka få till tre lördagsmatcher då vårt F17-lag spelar på söndagar, säger Västanforstränaren Pelle Olander.

Mål:

Västanfors IF–Nora BK 5–0 (3–0)0–1 (9) Lotta Nurmilehto, 0–2 (22) Lotta Nurmilehto, 0–3 (36) Lotta Nurmilehto, 0–4 (76) Elin Sandström, 0–5 (84) Lotta Nurmilehto.

Läs mer: Chansen till serieseger är borta

Läs mer: Aktuell tabell finns här

Läs mer: Landslagstjejen är tillbaka inför avgörandet

Annons