Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gänget från Brandbo tar husbilen till EM

”Vidare från gruppen tycker jag Sverige ska klara”.

Annons
Göran Stenberg, Ulf Isaksson, Bengt Marberg och Kjell Persson tar husbilden till EM.

Tidigt på lördagsmorgon börjar EM-äventyret för Fagerstaborna Göran Stenberg, Ulf Isaksson, Bengt Marberg och Kjell Persson. Då lämnar de Brandbo med sin husbil, med spelschemat som en snygg dekal väl synligt, för att följa det svenska fotbollslandslagets öden i Frankrike.

– Vi brukar titta på landskamperna tillsammans. Och när EM-platsen blev klar, efter playoff mot Danmark, bestämde vi oss för att åka till Frankrike, säger Ulf Isaksson.

Nu har kvartetten biljetter Sveriges tre matcher i gruppspelet. Går Sverige vidare får de dock följa matcherna via tv på hemmaplan.

– Det här är väl det sista EM-slutspelet som spelas i ett land. I fortsättningen ska arrangemanget delas mellan flera länder. Då blir det mycket krångligare att vara på plats. Så det är också en anledning till att vi passar på att åka nu, säger Isaksson.

Resans första mål är Paris där Sverige på måndag möter Irland. Sedan åker gänget vidare till Nice där de svenska supportrarna i Camp Sweden har sin bas under mästerskapet.

I match två, som spelas fredag den 17 juni i Toulouse, möter Sverige Italien innan gruppspelet avslutas i Nice onsdag den 22 juni med match mot Belgien.

– Vidare från gruppen tycker jag att Sverige ska klara, säger Isaksson.

Läs mer: Så spelas EM

Är du på plats under EM? Har du bilder eller film som du vill dela med dig av? Maila då [email protected]

Mer läsning

Annons