Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Giganten trotsar sjukdomen

I fjol höll han sig borta från innebandyn. Men nu är han som kallas ”Västmanlands bästa målvakt” tillbaka i Per-Ols. Och Mats Karlsson hyllar laget som det bästa han har sett i Fagerstahallen. Siktet är inställt på division 1.

Annons
Mats Karlsson gör comeback i Per-Ols kasse till säsongen.

När Mats Karlsson bestämde sig för att göra comeback i Per-Ols till säsongen beskrev klubbens sportchef Johan Andersson honom som ”Västmanlands bästa målvakt”.

Och visst har Karlsson rutin. Han gick riksinnebandygymnasiet i Umeå, har representerat Sveriges landslag på U19-nivå och spelat i elitserien (numera SSL). Därför glädjs hela Per-Ols åt hans återkomst. Och glädjen är ömsesidig.

– Det är ett roligt gäng. Jag känner alla i laget, och nu är det några nya också. Allt känns kul. Jag vill vara med när Per-Ols gör den här satsningen, säger Mats Karlsson.

Karlsson tackade nej till spel förra säsongen på grund av en sjukdom som hindrar honom från att träna fullt ut. Men suget fanns där hela tiden. Och när Johan Andersson hörde av sig inför den här säsongen fanns det inte mycket att fundera på.

– Jag hade funderat på det, och sedan hörde Johan av sig och frågade hur jag kände. Det var ingen jätteövertalning precis ...

Per-Ols har värvat friskt till säsongen och många höjde på ögonbrynen när först SSL-meriterade Mattias Kokkonen och sedan showaren Fredrik Åhlberg skrev på. På pappret har Per-Ols helt klart ett av division 2:s starkaste lag.

Är det här det bästa Per-Ols du har sett?– Ja, det är det. Sedan handlar det också om att vi har mer bredd i år. Jag var inte med förra året, men året innan var vi 10-12 personer på träningenarna. Och vi kom ändå trea, precis som de gjorde förra året. Men ja, det här är det bästa laget jag har sett i Per-Ols. När jag snackade med Johan om det här gjorde det att jag ville vara med själv när det blev ett så bra lag.

Hur ser du på era chanser att nå division 1 i år?– Det är klart att vi har en bra chans. Och vi måste försöka ta den, men vi måste spela om det. Det är en klyscha, absolut, men det är många bra lag i serien. Det gäller att vi spelar ihop oss direkt och visar vad vi kan.

För ungefär ett halvår sedan blev Karlsson pappa. Han känner själv att han har gjort åren på den högsta nivån i Sverige. Så räkna alltså att han förmodligen blir kvar i Norberg ett tag till.

– Det är klart jag vill gå upp i divison 1 med Per-Ols. Men jag har ingen målsättning att spela vidare någon annanstans. Jag ska bara ha så kul som möjligt och hoppas att det här fungerar. Det verkar som att vi blir kvar.

Annons