Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gothialagen vidare till a-slutspel

Starka insatser signerat både Västanfors F14- och F15-lag på Gothia Cup har gjort att lagen nu är klart för a-slutspel. Där väntar svenskt och amerikanskt motstånd.

Annons

F14 inledde Gothia Cup på bästa sätt i måndags. Västanfors spelade fin fotboll och vann den första matchen mot Ulricehamns IFK med 1–0. Under tisdagen vann man också mot Uppåkra IF med samma siffror.

– Vi spelade riktigt bra fotboll i båda matcherna, vi har verkligen lirat. Det kändes bra på det viset. Vi var ju redan klara grupptvåor inför matchen mot finskorna, säger tränaren Mikael Wikman.

Och F14 blev också tvåa i gruppen efter att finska laget Oulo Nice Soccer vunnit med hela 5–0.

– Målet var att vinna de två första matcherna. Vi mötte finskorna förra året och visste hur bra de var, säger Wikman.

Under torsdagen väntar 32-delsfinal mot det svenska laget Borgeby FK, som även de kom tvåa i sin grupp.

Västanfors F15 är också vidare till a-slutspel som tvåa i sin grupp. Laget inledde med en otroligt tung 1–0-förlust mot Ljungby IF som Mikael Wikman beskriver som ”en av de värsta förluster jag har varit med om”.

Men sedan vände spelet för VIF. Mot de tänka gruppfavoriterna Tölö IF höjde sig laget och vann med 1–0. I den avslutande gruppmatchen mot tyska KFV Segelberg stod VIF återigen för att grym insats och vann med 1–0.

– Nu går vi in i ett a-slutspel, det blir tufft. Men det är bara att gilla läget. Det som känns bra är att vi inte har tagit oss till a-slutspel på några andras resultat, utan vi har spelat oss dit, säger Wikman.

F15 möter på torsdagsmorgonen amerikanskorna FASA Elite Impact i 32-delsfinal.

Mer läsning

Annons