Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grigoryan gör comeback i Fagersta Södra

Den landslagsmeriterade Tigran Grigoryans visum gick ut under våren och spelaren tvingades återvända till Armenien.Nu är han dock tillbaka - och är spelklar för Södra under hösten.- Det skapar en enorm boost, säger sportchefen Peter Trsavec.

Annons
Claes Gustafsson, till vänster, och Tigran Grigoryan.

Tigran Grigoryan gjorde några matcher för Fagersta Södra under vårsäsongen och den snabbe yttermittfältaren bidrog med både fart och fläkt. Dessvärre gick spelarens visum ut och Grigoryan, som har meriter från både spel i högstaligan och från U21-landslaget i Armenien, fick återvända till sitt hemland.

Men nu är han tillbaka och spelklar för Södra under hösten. Sportchefen Peter Trsavec förklarar:

- Man får bara tre till sex månaders visum och han fick tre förra gången. Den här gången har han fått sex månader. Det är en väldigt positiv händelse, säger Trsavec.

- Han trivs jättebra i Fagersta och med laget. Han har längtat tillbaka hit.

Tränaren Nicklas Blomqvist är också glad över förstärkningen.

- Det är en väldigt speedig spelare som är oerhört kvick i fötterna och har ett fint tillslag. Han hade lite problem under våren med defensiven, men i de sista matcherna hittade han komponenterna. Det kan bli riktigt bra i höst, säger tränaren.

Vad har en spelare med hans meriter för ambitioner?

- Hemma i Armenien var han som sagt professionell spelare och är ju därför van att leva på fotbollen. Han har nog ambitioner att spela högre upp och det här kan vara en språngbräda, säger Blomqvist.

Under fredagen spelar Fagersta Södra en träningsmatch mot Ludvika på Onsjövallen med start klockan 19.00.

Mer läsning

Annons