Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldtjejerna hyllas av sina ledare

Fyra spelare, tre från Per-Ols och en från Knäppmora, vann SM-guld med Västmanlands F15-lag i måndags. Nu hyllar spelarnas respektive tränare sina framtidsnamn.

Annons

– De spelade en bra, offensiv innebandy och vann bollen långt upp. Det är det spelet jag förespråkar, att vinna bollen så nära motståndarnas mål som möjligt, säger Cassandra Parkattis tränare i Knäppmora Tony Oskarsson.

Ser du Cassandra som en framtidsspelare?– Absolut, hon är duktig. Hon skulle behöva utveckla sin snabbhet i benen, annars tycker jag att hon är en komplett innebandyspelare. Men lite mer ego skulle hon behöva också.

Per-Ols tränare Pasi Leinonen följde SM-finalen på nätet och imponerades av det han såg.

– Tittar man på lagets insats så var det egentligen aldrig något snack om saken. Västmanland hade riktigt bra koll på Värmland. De hade framför allt väldigt tätt försvarsspel. Lovisa (Hedin) behövde bara göra två bra räddningar i finalen. Det kändes aldrig som att Värmland hotade, säger Leinonen och fortsätter:

– Det var en väldigt imponerande prestation. De mötte erkänt duktiga distrikt, bland annat Småland som varje år kommer högt upp. De (Västmanland) gick igenom turneringen utan att svaja. En stor eloge till både spelare och ledare.

Vad säger du om Lovisa Hedin som kom med i All Star-laget?– Jag har följt henne ett antal år och vet att kapaciteten finns där. Det var kanske framför allt i semifinalen mot Göteborg som hon var en av de avgörande faktorerna att de vann.

Annons