Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halsbölden stoppar Adolfsson

Halsontet övergick i halsfluss – som övergick i en halsböld i gommen. Här berättar Västanfors Emma Adolfsson om de många sjukhusbesöken och om hur hon till slut blev av med bölden.

Annons
Emma Adolfsson missar matchen på söndag efter en tids sjukdom.

Västanfors offensiva ytter Emma Adolfsson var sent i juli redo för höstsäsongen i division 3. Men förra fredagen kände hon att halsen började göra ont. Och när det blev värre valde hon att åka till sjukhuset i Avesta.

– Jag fick penicillin för halsfluss. Men det hjälpte inte, det blev bara värre, berättar hon.

Till slut blev det så illa att hela munnen och halsen hade svullnat upp och det gjorde att hon varken kunde äta eller dricka på tre dagar.

– Jag fick dricka vatten så mycket som det gick, även om det var svårt. Och lite glass också.

När det var som värst åkte Adolfsson till Bergslagssjukhuset i Fagersta, men därifrån blev hon genast skickad till Västerås. Och där konstaterades det att hon hade fått en rejäl halsböld, fylld med var, till följd av en extrem variant av halsfluss.

Väl i Västerås, när bölden skulle tas bort, fick Adolfsson en bedövningsspruta i munnen. Och sedan ytterligare en när de skulle ta bort bölden.

– Ja, jag fick en till när de skulle ta ut allt var. Sedan tog de en kniv och skar bort allt.

Det här skedde förra onsdagen, och efter det har Adolfsson mått allt bättre. Hon har fortsatt med sin penicillinkur som hon avslutar under lördagen. Men trots det kan hon inte medverka i Västanfors omstart i serien på söndag.

– Just nu mår jag bra och halsen har blivit helt bra. Det är jobbigt att må så bra och ändå inte få spela. Men jag ska börja träna nästa vecka i alla fall, säger hon.

Annons