Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han är årets ledare

"Det hade jag inte räknat med."

Annons
Jimmy Johansson är Årets ledare inom svensk brottning.

Att Norbergs brottarklubb vaknat till igen låter höra talas om sig. I lördags utsågs klubbens eldsjäl Jimmy Johansson till Årets ledare av Svenska brottningsförbundet.

– Jätteskoj. Det hade jag faktiskt inte räknat med, säger Jimmy Johansson.

Verksamheten i Norbergs brottarklubb låg i träda i 33 år. I höstas var klubben tillbaka på mattan igen med massor av unga brottare. Och mycket av det var Jimmy Johanssons förtjänst.

På kort tid har klubben gått från noll medlemmar till över 100 aktiva som redan börjat tävla. Om än liten skala än så länge.

Så när förbundet skulle nominera tre kandidater till utmärkelsen Årets ledare var Johansson en av dem. Men konkurrensen var hård av två väl etablerade ledare i form Alf Trellid och Ola Sjögren. Trellid är ordförande i IK Sparta från Malmö. En klubb som nått stora framgångar med duktiga manliga elitbrottare.

Sjögren är engagerad i dambrottningen och har sett till att tjejer får komma ut på tävlingar runt om i världen.

Men tydligen var det Johanssons ledarskap i den nyväckta brottarklubben i Norberg som gillades mest. Vem som skulle tilldelas hedersutmärkelsen avgjordes via epost-omröstning på brottningsförbundets hemsida.

– Det var väldigt svårt att vet hur det skulle gå, säger Johansson som fick ta emot priset på brottargalan som hölls i Jönköping i lördags.

– Jag vill tacka alla som röstat på mig och poängterar att det inte vore möjligt att genomföra denna succéstart utan mina ledarkollegor i klubben.

Pokalen som Jimmy Johansson fick med sig hem från brottargalan i Jönköping.
Annons