Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blir Västanfors nya coach

Jakten är slut. I vinter är det tränaren Alexander Zinkevitch som ska se till att Västanfors IF förblir allsvenskt även 2015. Och han vet exakt hur han ska nå framgångar på isen.

Annons
50-årige Alexander Zinkevitch tar över som ny huvudtränare i Västanfors.

Redan i april kontaktades den ryskfödde 50-åringen Alexander Zinkevitch av Västanfors. När sedan kontakten återupptogs förra veckan nappade den erfarne tränaren på erbjudandet. Och i måndags tog han bilen från sitt hem i Sundsvall, åkte de 33 milen till Fagersta och skrev på kontraktet.

– De sista åren har inte varit de bästa (för Västanfors), men de satsar och är engagerade. Jag har en känsla av att jag kan bidra också. Jag kan ställa upp och hjälpa yngre spelare också för att de ska bli bättre bandyspelare, säger Zinkevitch och tillägger:

– Jag tycker inte att de behövde berätta så mycket (om klubben), jag visste redan vad Västanfors var.

Zinkevitch kommer senast från Selånger SK som han har tränat de två senaste säsongerna. Innan det har han tränat IF Stjärnan, Vodnik, Brobergs IF och Skutskärs IF.

Som spelare har han representerat Zorkij, Dvina, Vodnik, Edsbyn, Skutskär, Stjärnan och Selånger. Dessutom har han ett VM-brons med Kazakstan från 2003.

Och nu har han alltså skrivit på ett kontrakt på 1+1 år med Västanfors.

– Jag vet att det är många yngre spelare i truppen. Mitt mål är att göra dem bättre och utveckla dem individuellt. Om jag har bra, starka individer kan man börja prata om att få högre målsättningar. Att utveckla individen är min filosofi. Jag är krävande. Om jag inte är krävande blir inte spelarna bättre. Det är de som fattar besluten och gör jobbet på banan. Mitt jobb är att göra dem bättre.

Läs mer: Zinkevitch berättar om målsättningen med säsongen och om hur han ser på att locka bra spelare till laget. Läs i onsdagens FP.

Mer läsning

Annons