Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han kan bli Årets ledare

"Det är inga dåliga ledare jag möter".

Annons
Jimmy Johansson, Norbergs brottarklubb, kan bli Årets ledare.

I 33 år låg verksamheten i träda. Men i höstas gjorde Norbergs brottarklubb comeback. Och den nygamla klubben har fått en succéartad start med många aktiva i olika åldrar.

– Vi har redan ett 100-tal aktiva, säger Jimmy Johansson som är en av ledarna bakom omstarten.

– Att vi kört igång har spridit sig från mun till mun.

Nu har Svenska brottningsförbundet uppmärksammat vad som händer i Norberg. Därför är Jimmy Johansson en av tre som är nominerad till utmärkelsen Årets ledare. Vem som får hedersutmärkelsen offentliggörs vid Brottargalan i Jönköping den 10 januari.

– Det har ju varit lite nedåt med brottningen i Sverige. Att det kommer nya klubbar är inte så vanligt. Det är nog därför som vi uppmärksammas, säger Johansson som själv varit aktiv i AK Stålpojkarna i många år.

– Brottningen har ju alltid varit stor i våra trakter. När vi så fick möjlighet att använda hallen vid skolan i Kärrgruvan körde vi i gång. En grej som jag tror gör att intresset har blivit stort, är att vi har många bra ledare. Och att vi har röd tråd i vår verksamhet.

Övriga två nominerade i kategorin årets ledare är Alf Trellid och Ola Sjögren. Trellid är ordförande i IK Sparta från Malmö. En klubb som nått stora framgångar med duktiga manliga elitbrottare. Och som hoppas att ha flera aktiva med vid OS i Rio de Janeiro 2016.

Sjögren är engagerad dambrottningen och har sett till att många tjejer får komma ut på tävlingar runt om i världen.

– Det är inga dåliga ledare som jag möter. Jag har ingen aning om vad de har för kontaktnät som kan tänkas rösta på dem, säger Johansson.

Vem som blir årets ledare avgörs genom epoströstning på brottningsförbundets hemsida.

Annons