Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han ska bli hetare än Hettman

Storskytten Rickard Hettman är borträknad. Men den mångsidiga Johan Andersson ses, efter sin premiär i VIF-tröjan, som en perfekt ersättare i truppen.

Annons
Johan Andersson väntas bli en viktig spelare för Västanfors i år.

Johan Andersson lämnade i år elitserielaget Sirius för att få en större roll i ett lite mindre lag. Lösningen blev Västanfors. Andersson själv har tidigare sagt till FP att han vill vara spelaren ”det handlar om” i år. Och det kan han mycket väl bli. I söndagens träningsmatch mot Uppsala BoIS gjorde han sina tre första mål i klubben.

– Det är en kraftvärvning. Det känns riktigt bra att vi lyckades landa honom. Oavsett var han spelar kommer han att vara en drivande spelare med den rutinen och det kunnandet han har, säger VIF:s pressansvarige Björn Forsberg.

Ja, Andersson kan användas både som mittfältare och anfallare. Och det är ingen hemlighet att han värvades för att ersätta den tidigare målkungen Rickard Hettman.

– Erfarenhetsmässigt är Johan en bättre spelare eftersom han har spelat i större klubbar. Spelmässigt är det svårare att jämföra. Hettman kan bara spela på en position, i anfallet. Johan kan användas på flera positioner, säger Forsberg.

VIF har legat på Hettman för att få honom att ändra sig angående framtiden. Men nu har sportgruppen i princip gett upp hoppet.

– Vi har pratat med honom och vi räknar absolut inte med honom. Det lönar sig inte att tjata på folk som inte vill.

Mer läsning

Annons