Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han ska spela för FAIK

”En stabil division 1-back”.

Annons
Backen Henrik Nordström.

På onsdagskvällen drar spelet i playoff i gång för Fagersta AIK. I bäst av tre matcher väntar Ludvika HF, den första matchen spelas på hemmaplan.

Och då gör minst två nya spelare debut i FAIK. Det blev klart natten till tisdag när transferfönstret stängde. Backen Henrik Nordström, en 20-åring som den här säsongen spelat i division 1 med IFK Arboga, är en av de nya spelarna.

Läs mer om Henrik Nordström

– Henrik Nordström är en stabil division 1-back, han har varit bra i Arboga den här säsongen. Han har ett bra skott, är orädd och har mycket energi, säger Sebastian Varjomaa, FAIK:s spelande sportchef.

In i truppen kommer också Emil Broed som gör sällskap med Emil Johansson från Hudiksvalls HC. Broed är 18 år och forward som gjort 30 matcher i ettan den här säsongen.

Läs mer om Emil Broed

– Vad jag hört har han ett bra skott, en riktig målskytt som gjort 30 mål på 26 matcher i Hudiks J20 elit. Och det är viktigt att vi får in en målskytt, säger Varjomaa.

Sedan tidigare är det klart att FAIK-fostrade Emil Johansson och Oliver Nordmark också kommer att spela med FAIK säsongen ut.

Däremot blir det ingen fortsättning med målvakten Robert Kinisjärvi, från Köping. I stället finns Adam Sandberg, senast i Sala HK, med på träningarna.

Läs mer om Adam Sandberg

– Han hörde själv av sig och ville komma och träna med oss. Så han är med och tävlar om en plats i laget med bröderna Daniel och Tobias Bergström, säger Varjomaa.

Läs mer: Så spelas playoff

Annons