Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han valde rätt länslag – tog SM-guld

”Den bästa känslan jag varit med om”.

Annons
Anton Bosell.

Under mellandagarna spelades i Linköping årets SM-slutspel för länslag för spelare som är 16 år gamla. På flicksidan slutade Västmanland femma och i det laget ingick Kajsa Pettersson från Per-Ols IBF.

Pojkarna från Västmanland gick till final. Där väntade Stockholm och efter en dramatisk match, där avgörandet kom efter förlängning, stod Västmanland som segrare med 5–4. I det vinnande laget ingick Per-Ols-fostrade Anton Bosell.

– Vi hade som målsättning att gå vidare från gruppspelet, och vinna vår grupp. Och det gjorde vi, säger Anton Bosell.

Slutspelet gick också rätt väg för Västmanland. Även om laget var illa ute i semifinalen mot Östergötland. Här krävdes det straffar för att skilja lagen åt och Västmanland vann med 6–5.

– Vi fick spela fyra minuter i boxplay i förlängningen. Och Östergötland missade dessutom en straff. Sedan klev vi fram och avgjorde, säger Bosell.

I finalen var det Stockholm som tog hand om initiativet. Inför tredje perioden låg Västmanland under med 2–4.

– I sista pausen sa vi bara till varandra, att nu ska vi gå ut och ha kul, säger Bosell.

Det var tydligen rätt taktik. För Västmanland kvitterade och tog matchen till förlängning. Som inte blev längre än 58 sekunder innan Jesper Lundkvist kunde avgöra i powerplay.

– Det var den bästa känsla jag varit med om, säger Bosell.

Vad säger du om din egen insats under turneringen?

– Jag är nöjd, jag gjorde två mål och två assist, säger Bosell.

Bosell går på innebandygymnasiet i Falun och representerar vanligtvis IBF Falun ungdom. Men reglerna tillåter att han får välja om han vill representera Dalarna eller Västmanland.

– Så jag valde ju rätt. Nu går det lätt att komma tillbaka till skolan nästa vecka. Fast killarna i skolan har redan ringt och gratulerat, säger Bosell.

Hur det gick för Dalarna? De åkte ut i kvartsfinal mot Östergötland som vann med 8–4.

Här finns alla resultat

Annons