Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre landslagsmannen från Hallsta sitter i klistret – krävs på hundratusentals kronor

Hallstasonen Dan Beutler har en gedigen karriär inom handbollen och har tunga meriter från landslaget. Han är även spelat i Irsta HF (VästeråsIrsta). Nu kräver Skatteverket honom på pengar.

Annons

"Handbollsprofilen Dan Beutlers sejour i Qatar - för att spela två turneringar med en iransk klubb - leder till beska efterverkningar", skriver Siren i ett pressmeddelande.

Skatteverket har gått igenom Dan Beutlers beskattningsår 2014-2015 och bedömmer att han inte har skattat för de ersättningar som har betalats ut. Därför åker nu Hallstasonen på en skattesmäll på över 250 000 kronor.

Förra året hade handbollsmålvakten ekonomiska problem: "Den 37-årige handbollsmåvakten Dan Beutler från Hallstahammar har sedan tidigare haft ekonomiska bekymmer i Tyskland och skrev därför på ett tvåveckorskontrakt för en iransk klubb, som skulle delta i de asiatiska mästerskapen i Qatar. Ett välbetalt kontrakt som kunde lösa hans privata skulder", skrev VLT då.

Den lösningen ser nu alltså ut att ha lett till att Beutler har nya ekonomiska svårigheter. Men Hallstasonen bestrider dock Skatteverkets beslut.

– Men de beskattades i Iran. Det står klart och tydligt i mitt avtal med klubben. Nu verkar det som att Skatteverket behöver handlingar även från myndigheten där nere i Iran så det får jag försöka leta fram med hjälp av presidenten i klubben jag spelade för. Jag kommer definitivt överklaga. Sen stämmer inte de här siffrorna som Skatteverket uppger heller. Det har jag skickat in papper på men det verkar de ha ignorerat, säger Beutler i en intervju med Expressen.

Läs också: Hallstasonen lurad på pengar

Mer läsning

Annons