Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VästeråsIrstas besked – Skånela-spelare ansluter till truppen: "Hon är välutbildad"

Här är VästeråsIrstas senaste värvningsdrag – klubben hämtar Maja Wiklund från Skånela.
– Maja är värvad för att ta rollen som hungrig backup till Mathilda Forsberg nu när Elin Lindén lägger skorna på hyllan, säger klubbens sportchef Frenne Båverud.

Annons
Foto: VästeråsIrsta.

Elin Lindén valde efter säsongen att lägga skorna på hyllan. Nu har VästeråsIrsta hittat en ersättare – i Stockholmsklubben Skånela IF.

Under fredagsförmiddagen meddelade klubben att den allsvenska spelaren Maja Wiklund ansluter till truppen.

– Maja är värvad för att ta rollen som hungrig backup till Mathilda Forsberg nu när Elin Lindén lägger skorna på hyllan. Hon är välutbildad via alla sina år i Skånela och har fått allt mer speltid i allsvenskan senaste säsongerna. Vi har letat efter en ambitiös, framåt och stabil spelare som vi tror kan passa in i vårt sätt att spela både offensivt som defensivt. Vi tror att Maja kommer att bli precis den spelaren. Miljöombytet blir både en sporre och en utmaning som vi tror kommer att utveckla henne till nya nivåer, säger sportchefen Frenne Båverud till klubbens hemsida.

– Jag kände mig redo för nya utmaningar och när VästeråsIrsta blev aktuellt så blev jag mycket intresserad. Jag har tidigare varit och provtränat med klubben när jag skulle söka till universitetet och fick redan då en bra känsla. Därför känns det extra kul att fortsätta min handbollsutveckling och ta steget upp till SHE i VästeråsIrsta, säger Maja Wiklund.

Mer läsning

Annons