Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hansdotter fyra efter besvärligt hopp: "Det är riktigt otur"

Frida Hansdotter lyckades inte försvara sin andraplats från förra årets parallellslalomtävling i Hammarbybacken.
– Det gick inte hela vägen. Men fantastiskt att få tävla på hemmaplan inför den här publiken, säger Frida Hansdotter till SVT Sport efter sitt sista lopp.

Annons

Game over för Frida efter tvärstopp och NinaLöseth kan enkelt ta tredjeplatsen.

Över 9000 besökare ramade in tisdagskvällens parallellslalomtävling i Hammarbybacken i Stockholm. Frida Hansdotter hade en andraplats att försvara från förra året, men efter att hon åkt ur i det första av semifinalens två heat, fick hon se sig besegrad av Mikaela Shiffrin och istället ställa in siktet på tredjeplatsen.

– Jag hade velat se dem fajtas hela vägen ner, sa SVT:s kommentator Björn Fagerlind besviket efter att Frida Hansdotter åkt ur i semifinalen.

Till publikens glädje såg det ut som om Hansdotter skulle ta hem det första heatet i den så kallade "lilla finalen" i loppet om tredjepris. Men istället var det norskan Nina Löseth som tog hem heat nummer ett efter att ha plockat in på slutet.

Löseth startade med 20 hundradelars försprång i det andra och avgörande heatet. Frida Hansdotter satsade allt, men flög ur banan i hoppet som haft problem med redan i semifinalen.

– Hon hakar fast i käppen precis över hoppet där. Det är riktigt otur, säger SVT:s expertkommentator Pernilla Wiberg när reprisbilderna rullar.

– Det gick inte hela vägen. Men fantastiskt att få tävla på hemmaplan inför den här publiken, säger Frida Hansdotter till SVT Sport efter sitt sista lopp.

– Det var väldigt svårt över hoppet och efteråt. När man vet att man måste släppa för att det handlar om hundradelar så gör man ibland misstag, och det gjorde jag i dag.

Stockholm 170131Mattias Hargin å väg mot en tredje platsFoto Nisse Schmidt

Hemmaåkaren Mattias Hargin tog hem bronspengen med sex hundradelars marginal mot engelsmannen Daniel Ryding.

– Underbart, skitkul. Jag tyckte jag åkte riktigt bra skidor. Det var lite skakigt inför stödet här hemma, så det var kul att klara av att åka så pass bra här. Jag vill tacka för stödet, säger Mattias Hargin till SVT.

Linus Strasser och Mikkaela Shiffrin vinnare i Stockholm.

På damsidan vann USA:s Mikaela Shiffrin finalen över slovakiskan Velez Zuzulova. På herrsidan skrällde den tyska reserven Linus Strasser, som oväntat vann sin final mot franska Alexis Pinturault.

Mer läsning

Annons