Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hansdotter om succéöppningen

”Det är helt underbart”.

Annons
Frida Hansdotter leder slalomcupen.

Aldrig förr har Norbergs Frida Hansdotter fått en så lyckad öppning på säsongen. Tidigare har det varit mer att hon behövt några tävlingar för att komma igång.

Nu har Hansdotter slagit till direkt med två andraplatser i slalom. Den senaste på söndagskvällen i Aspen, Colorado. Och nu leder hon slalomcupen.

- Äntligen. Jag har verkligen längtat efter den där röda västen, säger Frida Hansdotter.

Hansdotter inledde stabilt i det första åket i Aspen. Fick sedan till ett kanonåk i det andra. Klättrade från sjätte till andra plats. Bara Nicole Hosp var snabbare totalt.

- Jag fick en bra start i det första åket, men hade svårt att släppa i väg skidorna mot slutet, säger Hansdotter.

- I det andra åket var det mycket fokus på den nedre delen. Och jag försökte verkligen kämpa.

Kämpa gjorde hon och kämpainsatsen räckte för att vara näst snabbast i åk två. Hosp var totalt bara 19 hundradelar snabbare.

Gillar du backen i Aspen, du har inte åkt så bra i den förr. Inför söndagen var sjunde plats, 2007, personbästa?

- Ja, alltså egentligen gillar jag backen. Men det är som alltid när man kommer till USA. Snön är vassare, aggressivare. Det blir lite annorlunda, säger Hansdotter.

Lördagskvällens storslalom fick ett trist slut för Hansdotter som körde ur i det första åket.

- Jag kom över det ganska snabbt. Tycker ändå att jag åkte bra. Men jag vill gärna visa mer vad jag kan i storslalom, säger Hansdotter.

Vad väntar närmast nu?

- Nu åker vi hem till Sverige. Så blir det vila några dagar. Sedan är det träning. Var vet jag inte. Det beror lite på hur det blir med nästa världscuptävling. Den ska gå i Courchevel, 13-14 december. Men där är det ont om snö, så tävlingen kanske blir flyttad till någon annan plats, säger Hansdotter.

- Så var vi ska träna beror på var nästa världscuptävling ska köras.

En sak är dock säker, oavsett var tävlingen körs så är det Frida Hansdotter som har tagit hand om ledarvästen i slalomcupen. Och med den form, och självförtroende, hon visat hittills i vinter kan det mycket väl vara så att hon behåller västen ett bra tag till.

Mer läsning

Annons