Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hansdotter tvåa i Aspen

Nu leder hon slalomcupen.

Annons
Frid Hansdotter åkte in som tvåa i Aspen.

Frida Hansdotter låg på sjätte plats efter det första åket i slalomtävlingen i Aspen, Colorado. Norbergsåkaren fick till ett kanonåk i åk två och klättrade till en ny andraplats, hennes tionde i världescupen och andra den här säsongen. Vann gjorde Nicole Hosp, Österrike, som var 19 hundradelar snabbare än Hansdotter. Hosp låg sjua efter det första åket.

På tredje plats körde Kathrin Zettel in. Hemmaåkaren Mikaela Shiffrin, som ledde efter det första åket tappade och slutade femma.

– Jag kände efter första åket att jag behövde göra något åt den sista delen. Det var mitt fokus, jag försökte få till ett bra tempo. Men det var ingen skön känsla när jag kom ner. Men nu är jag supernöjd. Att stå överst hade varit det roligaste, men superskönt att bli tvåa igen, säger Frida Hansdotter till SVT.

- Det var två stabila åk av Frida. Nu kom lite ur rytmen i slutet av det första åket, säger förbundskapten Fredrik Steinwall.

I och med andraplatsen leder nu Hansdotter slalomcupen efter två körda tävlingar. Hon har kört hem 160 poäng, på delad andra plats, med 129 poäng, ligger Hosp  och Tina Maze.

- Jättekul att Frida leder cupen, säger Steinwall.

Lördagens storslalom i Aspen, Colorado, blev ingen lyckad tävling för svenskorna. Maria Pietilä-Holmner lyckades bäst och åkte in på tolfte plats.

För Frid Hansdotter tog tävlingen slut redan i det första åket. Hon körde ur strax före den andra mellantiden. Så långt hade Hansdotter då varit snabbare än både Pietilä Holmner och Jessica Lindell-Vikarby.

Redan i kväll får Hansdotter chans till revansch när det körs slalom i Aspen.

Vann storslalomtävlingen gjorde Eva-Maria Brem, Österrike. Det var hennes första seger i världscupen. Brem hade en rejäl ledning efter det första åket. Tappade en del i det andra, men vann ändå klart före landsmaninnan Kathrin Zettel. På tredjeplats åkte vi italienskan Feferica Brigone in.

Mer läsning

Annons