Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hansdotter uppvaktade kungen

Förbundet skapar ny fond för unga ledare.

Annons
Svenska skidförbundets ordförande  Mats Årjes lämnar över gåvan till kungen. I bakgrunden syns förre alpina stjärnåkaren Stig Strand, nya längdtalangen Sofia Henriksson och Frida Hansdotter.

I samband med att kung Carl XVI Gustaf firade sin 70-årsdag på lördagen uppvaktades han av Svenska skidförbundet. Bland dem som fanns med i delegationen som uppvaktade var slalomstjärnan Frida Hansdotter. Kungen är hedersordförande i skidförbundet och nu har förbundet skapat en ny fond vars syfte är att stötta unga lovande ledare.

– Det görs ett otroligt engagerat och dedikerat jobb i våra föreningar och distrikt med att få fler barn och vuxna att upptäcka och därefter fortsätta ha roligt på snö. För att detta ska vara möjligt är det mycket viktigt med bra ledare. Vi vill på detta sätt uppmuntra unga duktiga ledare att fortsätta utvecklas inom klubben för att sedan förhoppningsvis ta steget ända upp till elit-/landslagstränarnivå, säger Mats Årjes, förbundsordförande i Svenska Skidförbundet i ett pressmeddelande.

Fonden ”Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond för unga ledare på snö” kommer dela ut stipendier på vardera 30 000 kronor till tre unga lovande ledare (15–30 år). Det erhållna stipendiet ska gå till vidareutveckling av det egna ledarskapet. Vilka som får motta stipendiet kommer varje år meddelas på kungens födelsedag den 30 april.

Läs mer: Pokalen – ett bevis på att drömmen blivit sa

Läs mer: Äntligen fick Frida kyssa sin pokal

Läs mer: Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond för unga ledare på snö

Mer läsning

Annons