Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hansdotter ute efter revansch

Två raka 24:e-platser i storslalomen i världscupen. Frida Hansdotters facit på inledningen av säsongen lämnar mer att önska. I dag ska hon visa vad hon går för i St Moritz.

Annons
Frida Hansdotter siktar högre än de 24:e-platser hon har tagit i storslalomen i år.

I storslalompremiären i österrikiska Sölden den 27 oktober kom Frida Hansdotter på 24:e plats. En månad senare, i amerikanska Beaver Creek, upprepade Hansdotter resultatet. Även då slutade hon alltså på plats 24.

– Om man kollar på förra året så låg jag ju runt de resultaten också. Men jag hoppas självklart på mer och vet att jag kan mycket bättre, säger Hansdotter.

I dag kan hon få bevisa att så är fallet. Nu, i schweiziska St Moritz, avgörs den tredje storslalomtävlingen i årets världscup. Hansdotter har sedan i måndags legat i hårdträning med landslaget i Italien. Där har hon vässat formen och tränat på både slalom och den mer aktuella storslalomen.

– Jag är inte orolig. Jag ska visa att jag kan bättre.

Vad är det som inte har fungerat för dig hittills?– Det är lite tajming, och jag har åkt lite för fint i stället för att välja den vägen som är snabbast.

Har du analyserat dina åk efteråt?– Jag har kollat på åken och vet sedan vad jag behöver göra och vad jag ska förbättra. Samtidigt blickar jag framåt. Jag har åkt bra på träningarna nu, säger Hansdotter och tillägger:

– Topp 30 i världen är ändå bra. Men jag kan bättre.

Mer läsning

Annons