Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hansdotter utmanade Shiffrin

"Jag känner att jag är ett steg närmare".

Annons
Frida Hansdotter i Meribel.

Frida Hansdotter gjorde vad hon kunde för att sätta press på Mikaela Shiffrin. Men världscupfinalen slutade som så många andra tävlingar har slutat. Shiffrin vann, och Hansdotter blev tvåa.

Det krävdes snudd på ett mirakel för att Hansdotter skulle kunna lura Shiffrin på totalsegern i slalomcupen. Men Norbergsåkaren satte verkligen press på amerikanskan. Efter det första åket i franska Meribel ledde Hansdotter med sju hundradelar.

Förutsättningar var dock att Hansdotter var tvungen att vinna samtidigt som Shiffrin körde ur. Nu körde inte 20-åringen från Colorado ur i andra åket. Med det säkrade hon segern i slalomcupen redan innan Hansdotter gjort sitt andra åk.

Nu såg det ändå länge ut som att Hansdotter som lyckas ta sin tredje seger i världscupen. Hon ledde nästa hela vägen till mål, men blev till slut slagen med fem hundradelar. Det var Hansdotters 15:e pallplats i världscupen

– Jag ville verkligen ta chansen att sätta press på Shiffrin. Men jag visste att det skulle bli svårt, säger Frida Hansdotter till SVT-sport.

– Men jag är nöjd med säsongen. Jag har varit väldigt stabil, inte varit sämre än nia i någon tävling. Och jag känner att jag är ett steg närmare Shiffrin.

På söndag avslutas världscupsäsongen med storslalom i Meribel.

Slalom, Meribel: 1) Mikaela Shiffrin, USA, 1.34.08, 2) Frida Hansdotter, Sverige, 1.34.13, 3) Veronika Velez Zuzulova, Slovakien, 1.34.48.

Annons