Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hansdotter vill växla upp

Bästa resultatet någonsin i Levi.

Annons
Frida Hansdotter på pallen igen.

Förhandssnacket inför slalompremiären i Levi handlade som så många gånger förr om Hansdotter mot amerikanskan Mikaela Shiffrin. Nu blev det inte i första hand en kamp dem emellan.

Shiffrin var långt ifrån täten och inte bättre än 14:e åkare efter det första åket.

Hansdotter däremot gjorde, med startnummer ett, ett stabilt förstaåk. Var länge i ledningen med fick se sig passerad av slovenskan Tina Maze. Maze var 39 hundradelar snabbare än Norbergsåkaren.

– Jag hade bestämt mig för att få till en bra start på den här säsongen. Tidigare har jag ofta varit lite trögstartad. Det har tagit några tävlingar innan jag kommit i gång, säger Hansdotter.

– Det kanske har med rutin att göra, att jag lär mig av olika situationer och att man tar lärdom av allt som händer i livet.

Som bäst hade Hansdotter tidigare varit åtta i Levi. Nu förbättrade hon den placeringen rejält. Och tog sin tionde andraplats i världscupen på 133 starter.

– Det var två stabila åk. Visst det går alltid att åka fortare. Och det tror jag att jag kan göra. Jag har en växel till som jag borde kunna få i, säger Hansdotter.

Med bara Maze kvar i det andra åket, var det svenskt i topp. Hansdotter var snabbare än slovenskan i åk två. Men inte tillräckligt. Rutinerade Maze knep segern med 34 hundradelar.

Kathrin Zettel, Österrike, slutade trea, 52 hundradelar efter Maze. Shiffrin då? Jo, hon kom på elfte plats, 2.07 efter Maze.

Mycket snack om alla dina andraplatser, hur ser du på det?

– Jag är väldigt nöjd, jag är tvåa i världen och håller en hög lägstanivå. Och jag är hellre tvåa än trea, säger Hansdotter.

Säsongens stora mål är förstås VM i Vail och Beaver Creek i Colorado, USA. Ett mästerskap som avgörs med start i början av februari. Där damerna kör storslalom den 12 och slalom den 14 februari i Red tail stadium.

– Alla tävlingar är viktiga. Jag var tvåa i slalomcupen förra säsongen. Och jag vill gärna göra om det. Eller vara bättre, säger Hansdotter.

Ser du längre fram än den här säsongen?

– Nej, jag tar det säsong för säsong nu, säger Hansdotter.

Redan på onsdag åker det alpina landslaget till Vail för träning. Nästa världscupdeltävlingar körs i Aspen, Colorado, i slutet av november.

Mer läsning

Annons