Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är de lokala skyttekungarna

De har överträffat sig själva och snittar ungefär ett mål per match. Och alla tre ligger på pallplats i den totala skytteligan.
Här är statistiken som tränarna jublar över.

Annons
Johan Adamsson har gjort nio mål hittills.

Det är bara några få matcher kvar till sommaruppehållet i fotbollsserierna. Fagersta Södra möter IFK Västerås FK på lördag, Västanfors möter Västerås IK på måndag och Skinnskatteberg möter Norrby SK på tisdag. Viktiga matcher för samtliga lag.

Tur då att respektive lags tränare har otroliga målspottare i sina lag. Västanfors Lovisa Hedin är värst.

– Jag är nöjd så här långt. Förra året spelade jag rätt så mycket med a-laget också, men då gjorde jag inte så många mål och allt var ganska nytt. I år har det lossnat för mig, säger hon.

Och det har hon väldigt rätt i. På åtta spelade matcher har Lovisa Hedin stått för nio mål – alltså 1, 125 mål per match.

– Jag har utvecklats mycket det senaste året. Förmodligen har jag blivit mer van att spela mot större och tuffare motstånd och kan därför göra flera mål.

Är ni som lag bättre i år än förra året?– Ja, det tycker jag. Alla umgås med alla trots att det är stor åldersskillnad mellan vissa. Vi har jättebra sammanhållning, även utanför fotbollsplanen.

Fagersta Södra sladdar i division 4 och ligger bara en poäng ovanför nedflyttningsstrecket. Men de poäng och vinster laget ändå har kan man framför allt tacka Johan Adamsson för. Han har stått för nio av lagets totalt tjugo mål den här säsongen och snittat ett mål per match.

Är du nöjd hittills?

– Nej, det är jag väl inte. De sista fyra-fem matcherna har vi bara gjort några mål. Och vi har förlorat de matcherna, det är surt. I början av säsongen skapade vi mycket mer målchanser.

Tänker du något på att du ligger tvåa i skytteligan?

– Nej, det känns helt meningslöst med tanke på vår tabellposition. Det betyder ingenting när det har gått så pass dåligt som det har gjort för laget.

Johan Adamsson öste in mål i början av säsongen, men har de senaste matcherna varit mer anonym i målprotokollen. Orsaken har han klar:

– Vi fick många skador på framför allt mittfältarna, det är klart att det rubbar spelet litegrann. Både Calle (Enarsson) och Sebbe (Jansson) har ju haft problem. Då blir det svårare att få fram bollarna.

En spelare som dock är nöjd med sin målproduktion hittills är Skinnskattebergs Emil Johansson. Han har gjort sju mål på nio matcher och ligger i och med det trea i skytteligan i division 5.

– Med tanke på att jag är innermittfältare måste jag säga att jag är nöjd. Det är en liten bonus att ligga där (trea i skytteligan).

Hur kommer det sig att du har gjort så många mål?

– Det har blivit så när jag har tagit mina djupledslöpningar. Min roll är offensiv, det har tränaren styrt upp.

Mer läsning

Annons