Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är division 3-serierna Fagersta Södra kan hamna i

Det ser ut att finnas två olika möjligheter för Fagersta Södra vad gäller serietillhörighet nästa säsong i division 3. Tyvärr för klubben lutar det åt den serie man minst gärna vill hamna i. 

Annons
Fagersta Södra vet ännu inte vilken av division 3-serierna man hamnar i nästa säsong.

Trots att Fagersta Södra är klart för division 3 är det inte på långa vägar klart ännu vilka lag de kommer ställas mot nästa säsong. Inte nog med att många lag fortfarande har kvalspel framför sig – det är också oklart vilken av division 3-serierna som Södra hamnar i.

Enligt sportchefen Peter Trsavec finns det två alternativ. Det ena alternativet är division 3 västra Svealand, där lag som KB Karlskoga, Nora BK, Säffle FF, Västanviks AIF och MD FF Köping spelade till sig kvar den gångna säsongen. Det andra alternativet är division 3 södra Norrland, där lag som Sala FF, IFK Mora, Hofors AIF, Iggesunds IK och Hille IF förnyade sina kontrakt.

– Det pratas mycket om västra Svealand, den tuffaste serien där varannan bortamatch är i Värmland. Det vi hoppas på är södra Norrland, men det lutar ju tyvärr åt västra, säger Peter Trsavec.

Att hamna i södra Norrland vore önskvärt för Fagersta Södra, för att korta ner bussresorna till bortamatcherna under säsongen. Det handlar dels om att spara tid, men också en ekonomisk aspekt.

– Det blir såna jäkla långa bortamatcher mo man ska till Värmland varannan vecka. Det blir en ekonomisk fråga, det krävs mycket mer kring bortamatcher då. Men det är inget att spekulera om. Vi får ta det vi får, det har varit klubbens mål i fyra år att ta oss till division 3 och etablera oss.

Mer läsning

Annons